DOLAR

32,5055

-0.12%
EURO

34,9757

0.37%
ALTIN(gr)

2.431,55

0,36%
BİST 100

%
İtalyan Bankacılık Devinden, Kriptoyla İlişkili Müşterilerin Hesaplarını Kapatma Kararı!
  • Finans 365
  • Kripto Paralar
  • İtalyan Bankacılık Devinden, Kriptoyla İlişkili Müşterilerin Hesaplarını Kapatma Kararı!

İtalyan Bankacılık Devinden, Kriptoyla İlişkili Müşterilerin Hesaplarını Kapatma Kararı!

İtalyan bankacılık devi UniCredit, kripto para alım satım işlemleri ile bağlantılı müşterilerinin hesaplarımı kapatacağını açıkladı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:05
İtalyan Bankacılık Devinden, Kriptoyla İlişkili Müşterilerin Hesaplarını Kapatma Kararı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İtalya’nın en prestijli bankaları arasında yer alan UniCredit, kripto para varlıklarını kesinlikle desteklemediklerini açıkladı.

UniCredit resmi kanallara başvurmadan bir müşterisinin Twitter hesabından sormuş olduğu bir soruya cevap verdi. Twitter hesabından gerçekleşen kripto para ticaretinin cari hesap ile alakalı problem yaşama riski oluşturup oluşturmadığını soran bir müşteriye banka, kripto varlık ticareti ile bağlantılı müşterilerin hesaplarını kapatacaklarını açıkladı ve,

“Merhaba, mevcut grup politikaları, sanal para veren veya değişim platformu olarak hareket eden karşı taraflarla ilişkileri yasaklamaktadır”

Yanıtını verdi.

İtalyan bankacılık piyasası, kripto varlıkları düzenlenmemiş bir teknoloji şeklinde kabul ettiği ve kripto yatırımcılarına ise düzenli olarak uyarılar yayınladığı için pek çok kullanıcıyı şaşırtmadı.

İtalyan Bankası, daha önce Twitter hesabından yapmış olduğu paylaşımda kripto paraların İtalya’da alım-satım işlemlerinin resmi kanallar aracılığı ile gerçekleştirilmesinin mümkün olmadığı ancak belirli çalışmanın yapılması sonrasında kripto varlıkların İtalya’da İtalyan finansal sistemine ayak uyduracak şeklinde açıklamalar yapılmıştır. İtalya’da faaliyet gösteren bankalar tarafından kripto varlıklara yönelik sert tutumlar ciddi manada eleştiri alırken, diğer taraftan İtalya’nın bundan sonraki süreç içerisinde başta Bitcoin olmak üzere diğer kripto para birimlerine nasıl bir bakış açısı ile muamele edecek ise şimdiden merak konusu olmaya başladı.

Daha önce İtalya’nın pek çok büyük Bankası, resmi kanallarından yapmış oldukları açıklamalar ile başta Bitcoin olmak üzere pek çok kripto para varlıkları ile ilişkisi olan müşterilerin hesaplarını dondurma ve kapatma kararı aldıklarını açıklamıştı. İtalyan bankaları tarafından verilen bu karar, her ne kadar da dünya genelinde aramış satım işlemlerini gerçekleştiren ticaret devlerinin tepkisine yol açmış olsa da aslında son dakika yasak gelişmesinin yaşanmasından sonra kripto para değerinde ciddi manada düşüş yaşanması bekleniyor.

Son dönemlerde başla Bitcoin olmak üzere diğer kripto para birimleri ile ilgili Amerikan Merkez Bankası tarafından verilen politika verileri kararının etkili olmasından hemen sonra Kazakistan‘da meydana gelen arbede durumunun kripto para madenciliği faaliyetlerini sekteye uğraması neticesinde yine aynı şekilde Bitcoin başta olmak üzere diğer kripto para birimlerinin değerinin ciddi manada düşüş yaşamasına sebep olmuştu.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP