DOLAR

32,5954

0.34%
EURO

34,8195

0.19%
ALTIN(gr)

2.514,35

1,22%
BİST 100

%
ABD’ye ‘Sen Misin Bana Ambargo Koyan’ Diyen İran’da Dış Ticaret Ödemelerinde Bitcoin Dönemi Başlıyor
  • Finans 365
  • Kripto Paralar
  • ABD’ye ‘Sen Misin Bana Ambargo Koyan’ Diyen İran’da Dış Ticaret Ödemelerinde Bitcoin Dönemi Başlıyor

ABD’ye ‘Sen Misin Bana Ambargo Koyan’ Diyen İran’da Dış Ticaret Ödemelerinde Bitcoin Dönemi Başlıyor

ABD’nin yaptırımları ile karşı karşıya kalan İran, dış ticarette Bitcoin kripto para birimi ve diğer kripto paraların kullanılmasının önünü açacak bir yasa tasarısı hazırlıyor.

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:05
ABD’ye ‘Sen Misin Bana Ambargo Koyan’ Diyen İran’da Dış Ticaret Ödemelerinde Bitcoin Dönemi Başlıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İran sanayi, maden ve Ticaret Bakanlığı ile Merkez Bankası, yerel tacirlerin ithalat ve ihracat anlaşmaları açısından kripto para birimini kullanmaya başlamalarının zeminini oluşturacak bir çalışma üzerinde yoğunlaştı.

İran merkezli Mehr Haber Ajansı’nın aktarmış olduğu bilgilere göre, İran’da uluslararası ambargoları karşı ihracatta ve ithalatta Bitcoin kripto para birimi başta olmak üzere diğer kripto para birimlerinin kullanılmasının önünü açacak bir yasa tasarısı üzerinde çalışıldığı açıklandı.

İran Sanayi, Maden Ve Ticaret Bakan Yardımcısından Açıklama Geldi

İran Sanayi, maden ve Ticaret bakan yardımcısı ve İran ticareti geliştirme örgütü başkanı Ali Rıza Peyman-Pak, yeni ödeme araçlarının önümüzdeki 2 hafta içerisinde tamamlanacağını dile getirdi.

Peyman-Pak’ın yapmış olduğu açıklamalara göre Bu sistemin özellikle de ihracat ve ithalat işlemlerini gerçekleştiren tacirlere uluslararası anlaşmalarda kripto para birimleri ile ödeme sağlamaları açısından yeni avantajlar sağlayacak. Peyman-Pak, Diğer taraftan kripto piyasasındaki ekonomik ve ticari avantajları görmezden gelmemek gerektiğini açıkladı.

İran, Kripto Paralara Büyük İlgi Gösteriyor

Kripto para birimlerinin uluslararası alım satım işlemlerinde kullanılmasının asıl hedefinin yaptırımları açmak olduğu öngörülüyor. İran bundan sonraki süreç içerisinde maruz kalmış olduğu uluslararası ambargoları açmak ve ekonomik çalışmaları teşvik etmek maksadı ile Bitcoin kripto para birimi başta olmak üzere diğer kripto paraları kullanacak. İran, dünyada en çok kripto para madenciliği yapılan ülkelerin başında yer alıyor ancak son zamanlarda özellikle de kış aylarının gelmesi ile beraber elektrik tüketiminin fazla kullanıldığı gerekçesiyle önümüzdeki birkaç ay daha İran’da kripto para faaliyetleri durduruldu.

İran, Kripto Para Birimleri İle Ödeme Yapmayı Amerikan Ambargolarına Karşı Alternatif Olarak Görüyor

Venezüella, Küba ve İran gibi ülkelere ABD tarafından uzun zamandır uygulanmakta olan ticari ve finansal cezaları da bünyesine alan ekonomik ambargolar, ülkelerin ekonomilerini çok ciddi manada tehdit etmeye devam ediyor. Amerika Birleşik Devletleri’nin özellikle de İran’ın ticaretine karşı uygulamış olduğu ambargolar herkes tarafından biliniyor. Ancak İran, son zamanlarda özellikle de Bitcoin kripto para birimi başta olmak üzere diğer kripto para birimlerine çok fazla ilgi gösterip Amerikan ambargosunu bu şekilde delmeye ve ticaretini geliştirmeye çalışıyor.

 

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP