DOLAR

32,6045

0.32%
EURO

35,0138

0.1%
ALTIN(gr)

2.450,23

0,59%
BİST 100

%
Twitter’ın Kurucusundan Bitcoin Madencilik Sistemi Oluşturma Adımı

Twitter’ın Kurucusundan Bitcoin Madencilik Sistemi Oluşturma Adımı

Twitter kurucusu Jack Dorsey, sahibi olduğu mobil ödeme firması Block’ta Bitcoin kripto para birimi madencilik sistemini kuruyor.

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:05
Twitter’ın Kurucusundan Bitcoin Madencilik Sistemi Oluşturma Adımı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hem kurduğu hem de yöneticiliğini yaptığı mobil ödeme firması Square’nin adını Block şeklinde değiştiren Jack Dorsey, Bitcoin madencilik sistemi planlarını paylaştı.

Dorsey, Twitter hesabından yapmış olduğu paylaşımda,

“Resmi olarak açık bir Bitcoin madenciliği sistemi kuruyoruz”

Dedi.

Konu ile alakalı Jack Dorsey, geçtiğimiz ekim ayı içerisinde:

“Madencilik herkes için erişilebilir değil. Ancak Bitcoin madenciliği, bir teçhizatı bir güç kaynağına takmak kadar kolay olmalı”

İfadelerini kullandı.

2022 senesine merhaba dediğimiz şu günlerde kripto para dünyasına şöyle bir dönüp baktığımızda aslında Bitcoin başta olmak üzere diğer kripto para birimlerinin piyasa ilk sürdükleri dönemlerde herkesin adeta korktuğu ve kaçtığı bir dolandırıcılık faaliyeti olduğu düşünülüyordu. Ancak geldiğimiz gün de baktığımızda kişiler ya da kurumlar ya da devletler, yine aynı şekilde Bitcoin kripto para birimi başta olmak üzere diğer kripto para birimlerine daha fazla yatırım gerçekleştirmek ve kendi altyapı sistemlerini Blockchain sistemi ile uyumlu hale getirmek ve bu şekilde hizmet vermek amacıyla çalışır. Twitter kurucusu, yapmış olduğu son açıklamada Bitcoin kripto para birimini madencilik faaliyetlerini yapılacağı bir sistemi oluşturmak amacıyla hareket ettiklerini söyledi.

Block Donanım Genel Müdürü Thomas Templeton, piyasa değeri göz önüne alındığında en büyük kripto para birimi olan Bitcoin madenciliğini daha verimli ve daha yaygın hale getirmek amacıyla hareket ettiklerini söyledi.

Block’un BTC Madencilik Sistemi

Bitcoin madenciliği çok daha fazla enerji harcayan pahalı bir sistemdir. Block firması bu durumların nasıl kolay bir hal alabileceği üzerinde yoğun bir şekilde gayret gösteriyor. Donanım mühendisliği ile yazılım tasarımcıları ekibi oluşturan firma sistemi daha basitleştirmenin yöntemlerini arıyor. Templeton sosyal medya hesabından yapılan açıklamada ise konuyla alakalı:

“Çoğu insan için madencilik teçhizatı bulmak zor. Herkesin, herhangi bir yerde kolayca bir madencilik teçhizatı satın alabilmesini sağlayabiliriz. Sadece çalışan bir şey etmek istiyoruz. Bunu gerçeğe dönüştürmek için neyi basit geçirmeliyiz? Diye yazdı.

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP