DOLAR

32,5690

0.08%
EURO

35,0094

0.47%
ALTIN(gr)

2.431,91

0,37%
BİST 100

%
Kim Kardashian’ın Paylaştığı O Kripto Borsası Çöktü, Ortalık Toz Duman Oldu!

Kim Kardashian’ın Paylaştığı O Kripto Borsası Çöktü, Ortalık Toz Duman Oldu!

Reality TV yıldızı Kim Kardashian'ın  aralarında bulunduğu pek çok ünlü isim hakkında çeşitli kripto para borsaları hakkında spekülasyon oluşturdukları, gerçekdışı paylaşımlarda bulundukları gerekçesiyle dava açılmıştı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:06
Kim Kardashian’ın Paylaştığı O Kripto Borsası Çöktü, Ortalık Toz Duman Oldu!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ABD’li reality TV yıldızı Kim Kardashian, geçtiğimiz yaz bir Instagram paylaşımında takipçilerini yönlendirdiği kripto paraların çok büyük zarara uğraması, manipülasyonu suçlamalarını beraberinde getirdi. 280 milyon takipçisi bulunan şov dünyasının ünlü ismi Kim Kardashian’ın gönderisinin sporcular ve diğer ünlüler tarafından da paylaşılması sebebiyle tartışma daha da alevlendi. Kardashian, yaz aylarında yapmış olduğu Instagram paylaşımında:

“Kripto ile ilgileniyor musunuz?”

Şeklinde bir soru sorarak takipçilerini EthereumX isimli yeni bir kripto para birimine yönlendirdi. Fakat bu mesajdan bir hafta gibi çok kısa bir süre sonra bahsi geçen kripto para birimi değerinin yüzde 70’ini ve daha sonrasında ise fiyatı bir türlü toparlanmak nedir bilmedi.

Peki Neler Olmuştu?

24 Mayıs ile 29 Mayıs 2021 tarihleri arasında EthereumX fiyatı yüzde 1400’den daha fazla artış gösterdi. 12 Haziran tarihine kadar fiyat bu seviyelerden yaklaşık olarak %85 oranında değer kaybına uğradı. Meydana gelen bu düşüşten 2 gün sonra ise ünlü yıldız Kim Kardashian, Instagram hesabından bir mesaj paylaştı ve alım satım işlemleri paylaşımlarım sonrasında adeta sıçrayış yaşadı ve fiyat hususunda tekrar yüzde 70 düşüş yaşandı. Daha sonrasında ise toparlanamadı.

Dünya çapında tanınan ünlü boksör Floyd Mayweather ile eski NBA oyuncusu Paul Pierce dahil olmak üzere pek çok ünlü isme EthereumX fiyatını şişirdikleri ve manipülasyon yaptıkları gerekçesiyle dava açılmıştı. Bahsi geçen kripto para birimine yatırım yapan kişiler adına dava açan avukat John Jasnoch,

“Gelişmekte olan kripto para birimi sektörü, ‘hızlı zenginleşme’ vadi ile sözde influencerlar tarafından istismar ediliyor”

Dedi.

 Olayla ilgili soruşturma sürerken bahsi geçen kripto para birimine (EthereumX) para yatıran kişilerin mağdur olmalarının önüne geçilmesi açısından avukatlar davayı yakından takip ediyor. Şimdi ise bu kripto para biriminin değerinin kısa süre içerisinde şişirilmesine sebep oldukları gerekçesiyle haklarında soruşturma açılan Kim Kardashian, Floyd Mayweather Paul Pierce gibi dünya tarafından tanınan ünlü isimlerin konuyla alakalı neler söyleyecekleri ise şimdiden merak edilmeye başlandı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP