DOLAR

32,3432

0.19%
EURO

35,1147

-0.21%
ALTIN(gr)

2.241,28

-0,09%
BİST 100

%
Taşıt kredilerinde yeni dönem başlıyor!

Taşıt kredilerinde yeni dönem başlıyor!

Otomotiv sektöründe kredi ve limitler ile birlikte vade sayısı arttırıdı. Örnek vermek gerekirse 400 bin TL'lik bir otomobil için kredi oranı yüzde 70, taksit sayısıda 48 aya çıkartılmış oldu.

ABONE OL
22 Şubat 2022 07:03
Taşıt kredilerinde yeni dönem başlıyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Taşıt kredilerinde yeni dönem başlıyor!

Otomotiv sektöründe kredi ve limitler ile birlikte vade sayısı arttırıdı. Örnek vermek gerekirse 400 bin TL’lik bir otomobil için kredi oranı yüzde 70, taksit sayısıda 48 aya çıkartılmış oldu. BDDK’dan ( Bankacılık düzenleme ve denetleme kurumu )’nun yaptığı açıklamalara göre, Kredi Yönetmeliğinin 12/A maddesinin üçüncü fıkrasına göre Finansal Kurumlar Yönetmeliğinin 11/A maddesinin ikinci fıkrasına göre düzenleme olan kredi ile vade sınırları şu şekilde olmuş oldu.

Alınan aracın fatura değeri 400 bin Türk Lirası veya altında olan araç / otomobil için alımı amacıyla verilen banka kredileri 48 ay, Bu fatura değeri ise 400 bin Türk Lirasının üzerinde olup 800 bin Türk Lirasının üzerinde olmayan taşıt alımı amacıyla kullandırılan kredilerde 36 ay olacak şekilde düzenlendi.

Nihai fatura değeri 800 bin Türk Lirasının üzerinde olup 1 milyon 200 bin Türk Lirasının üzerinde olmayan taşıt alımı amacıyla kullandırılan kredilerde 24 ay,* Nihai fatura değeri 1 milyon 200 bin Türk Lirasının üzerinde olup 2 milyon Türk Lirasının üzerinde olmayan taşıt alımı amacıyla kullandırılan kredilerde 12 ay.

TAŞITIN DEĞERİ İLE KREDİ ORANI EŞİTLENİYOR

Kredi Yönetmeliğinin 12/A maddesinin ikinci fıkrası ile Finansal Kurumlar Yönetmeliğinin 11/A maddesinin birinci fıkrasında düzenlenen, taşıt teminatlı krediler hariç, tüketicilere binek araç edinimi amacıyla kullandırılacak taşıt kredilerinde veya yapılacak finansal kiralama işlemlerinde, kredi tutarının taşıtın değerine oranları ise şöyle oldu.

Nihai fatura değeri 400 bin Türk Lirası ve altında olan taşıtlar için yüzde 70’i aşamamasına. Nihai fatura değeri 400 bin Türk Lirasının üzerinde olup 800 bin Türk Lirasının üzerinde olmayan taşıtlar için yüzde 50’yi aşamamasına. Nihai fatura değeri 800 bin Türk Lirasının üzerinde olup 1 milyon 200 bin Türk Lirasının üzerinde olmayan taşıtlar için yüzde 30’u aşamamasına. Nihai fatura değeri 1 milyon 200 bin Türk Lirasının üzerinde olup 2 milyon Türk Lirasının üzerinde olmayan taşıtlar için yüzde 20’yi aşamamasına.

Nihai fatura değeri 2 milyon Türk Lirasının üzerinde olan taşıtlar için yüzde sıfır olarak belirlenmesine karar verildi.

Diğer yandan, kararda “Kredi Yönetmeliğinin 12/A maddesinin ikinci fıkrası ile Finansal Kurumlar Yönetmeliğinin 11/A maddesinin birinci fıkrasında düzenlenen, taşıt teminatlı kredilerde, kredi tutarının taşıtın değerine oranının taşıtın nihai fatura değeri dört yüz bin Türk Lirası ve altında olanlar için yüzde yetmişi aşamamasına, bu oranın, nihai fatura değeri dört yüz bin Türk Lirasını aşan binek araçlarda, bedelin dört yüz bin Türk Lirasına kadar olan kısmı için yüzde yetmiş, dört yüz bin Türk Lirasının üstünde olan kısım için yüzde elli olarak uygulanmasına, bu Kararın Kuruluş Birliklerine duyurulması yönünde karar alındı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP