DOLAR

32,4470

-0.13%
EURO

34,7840

-0.56%
ALTIN(gr)

2.440,75

0,20%
BİST 100

%
O Şirket Yüzde 2400 Temettü Dağıtma Kararı Aldı! Şirket Yatırımcısını Sevindirmeye Devam Ediyor
  • Finans 365
  • Borsa
  • O Şirket Yüzde 2400 Temettü Dağıtma Kararı Aldı! Şirket Yatırımcısını Sevindirmeye Devam Ediyor

O Şirket Yüzde 2400 Temettü Dağıtma Kararı Aldı! Şirket Yatırımcısını Sevindirmeye Devam Ediyor

ABONE OL
30 Mart 2022 16:01
O Şirket Yüzde 2400 Temettü Dağıtma Kararı Aldı! Şirket Yatırımcısını Sevindirmeye Devam Ediyor
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Ege Endüstri karını yatırımcıları ile paylaşmaya devam ediyor. 1.1 milyon dolaşımda bulunan payı ile %34.64 halka açıklık oranı olan Ege Endüstri yüzde 2400 temettü dağıtma kararı aldı!

Ege Endüstri Tarafından Kur Korumalı Mevduat Hesabı Açıldı.

Şirketimiz tarafından 6 (altı) ay vadeli toplam 154.089.760.- TL tutarında Kur Korumalı Mevduat Hesabı açılmasına karar verilmiştir.Alınan bu karara bağlı olarak, 29.01.2022 Tarihli ve 31734 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanan, Vergi Usul Kanunu ile Kurumlar Vergisi Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunu’nun geçici 14. Maddesi kapsamında yaklaşık 3.800.000.-TL tutarında kurumlar vergisi istisnası sebebiyle avantaj sağlanması beklenmektedir.

Egeen İki taksit halinde toplam 72 ₺ Temettü ödenmesi kararlaştırılmıştır. İlk taksit 31 Mart tarihinde ödenecektir.

Şirket tarafında KAP’a yapılan bildirimde şu ifadeler yer aldı.

egeen temettü

egeen temettü

Pay Başına Temettü (TL): 21,6000₺

Temettü verimi: 1,37%

egeen fiyat

egeen fiyat

Temettü nasıl alınır?

Temettü, diğer adıyla şirketlerin elde etmiş olduğu kar payı dağıtımına hak kazanmak için, kar payı dağıtımı yapılmadan en az 2 gün önce, elinizde bulunan lot sayısı farketmemeksizin temettüden fayda sağlayabilirsiniz.

Merak edilen bir diğer konu da, kar payı verilecek olan gün şirketin hisse fiyatında ne gibi değişiklik olur. Temettü’nün dağıtıldığı gün hissenin fiyatı, adet başına brüt kar payı miktarı kadar düşmektedir. Ancak bu düşüşü düzeltilmiş hisse fiyat grafiklerinde kar payı geri yansıtıldığı için görmek mümkün değildir. Sadece düzeltilmemiş hisse fiyat grafiklerinde kar payı dağıtım günü olan düşüşü görmeniz mümkün olmaktadır.

Tarihi belli olan temettünün dağıtımı sonrasındaki 2 işlem günü sonrası, bankanızı ya da aracı kurumunuzu aramanıza gerek kalmadan, tutar hesabınıza yatırılır. Ancak dağıtımdan 2 iş günü sonrası hala hesabınıza aktarılmamışsa, bu durumda aracı kurum ya da bankanızı arayıp bilgi edinebilirsiniz.

Temettü Dağıtan Şirketlerin Hisselerine İlgi Her Geçen Gün Artıyor

Hisse senedi ile kar etmenin bir diğer yolu olarak bilinen kar payı ödemeleri de gün geçtikçe özellikle yeni yatırımcıların dikkatini çekmeye başladı.

Borsa İstanbul’da geçtiğimiz yıldan beri sürekli artışa geçen ve hatta rekor seviyelere ulaşan yatırımcı sayısıyla birlikte, temettüye ilgi de gün geçtikçe çoğalıyor.

Temettü dağıtımı için, yatırımcılar şirketlerin hisse senetlerini alırken, şirket seçimleri, düzenli kar payı yatırımı yapan ve buna bağlı olarak fazla getiri sağlayan şirketleri filtreleyerek seçmek isterler. Bahsedilen kar payı dağıtımları ise yılın belli dönemlerinde gerçekleşir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP