Eşi Vefat Eden Kadınlara Maaş Bağlanma Şartları – Eşi Vefat Eden Kadınların Maaşları Ne Kadar?

Eşi Vefat Eden Kadınlara Maaş Bağlanma Şartları – Eşi Vefat Eden Kadınların Maaşları Ne Kadar?

ABONE OL
20 Aralık 2022 19:02
Eşi Vefat Eden Kadınlara Maaş Bağlanma Şartları – Eşi Vefat Eden Kadınların Maaşları Ne Kadar?
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Ülkemizde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından eşleri ölen kadınlara maddi anlamda destek sağlamak adına dul maaşı bağlanmaktadır. Eşi vefat eden kadınlara maaş bağlanması şartları yerine getirmesi halinde maaşı almaları mümkün olmaktadır. Gerekli olan şartların ve evrakların sağlanmaması halinde eşi ölen kadınlara maaş bağlanmaz. Eşini kaybederek maddi orunlar yaşayan tüm kadınlar için sunulan maaştan yararlanabilirler. Bunun için kadınların maaştan yararlanabilmesi adına gerekli olan bir takım şartlar vardır.

Eşi Vefat Eden Kadınların Maaşları Ne Kadar?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından eşi vefat etmiş olan kadınlara maddi sıkıntı yaşamaları için ölüm aylığı bağlanmaktadır. Ölüm aylığı miktarı şu şekilde olmaktadır;

v Ölen kişinin çocuğunun olmaması durumunda maaşın % 75 oranındaki bağlanmaktadır. Ayrıca eşi ölen kişinin eşi çalışması halinde maaşın % 50 oranında alınacaktır.

v Ölen kişinin sadece bir çocuğu olması durumunda kadın % 60 ve çocuk ise % 30 oranında alacaktır.

v Ölen kişini iki ya da daha fazla çocuğu olması durumunda kadın maaşının % 50 ile çocukları ise geri kalan % 50 oranında aralarında paylaşılarak almaktadır.

Eşi Vefat Eden Kadınlara Maaşı Başlaması İçin Gereken Evraklar

Eşi vefat eden kadının ölüm aylığı alması için gerekli olan bir takım şartlar ve belgeler bulunmaktadır. İlk olarak Sosyal Güvenlik Kurumu’na başvuru yapılması için gerekli olan belgeler şunlardır;

v Ölüm aylığı talep edilen dilekçe,

v Kimlik belgesi ve 1 tane fotokopisi,

v Ölüm defni tutanağı,

v Veraset ilamı belgesi,

v Gelir durumunu gösteren belge,

v Sigortası bulunmadığına ilişkin belge,

v Beyan ve taahhüt belgesi,

v Vukuatlı nüfus kayıt belgesi

v Hesap numarası,

v Malul çocuk bulunması durumunda sağlık kurulu tarafından alınan rapor,

Eşi ölen kadınlar ölüm aylığı alabilmeleri için başvuru yapmalı ve gerekli olan şartları yerine getirmesi gerekmektedir. Eşi vefat eden kadınlara maaş bağlama şartları içinde yer alan başvuru yapılması için Sosyal Güvenlik Kurumu ya da e- devlet kapısı sistemi üzerinden yapmaları mümkün olmaktadır.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP