DOLAR

32,1549

-0.04%
EURO

35,2653

0.11%
ALTIN(gr)

2.472,07

0,19%
BİST 100

%
Ve netleşti! İlk kez araç alacak müjde! ÖTV sıfırlanıyor! Araba almak çocuk oyuncağı olacak!
  • Finans 365
  • Gündem
  • Ve netleşti! İlk kez araç alacak müjde! ÖTV sıfırlanıyor! Araba almak çocuk oyuncağı olacak!

Ve netleşti! İlk kez araç alacak müjde! ÖTV sıfırlanıyor! Araba almak çocuk oyuncağı olacak!

ABONE OL
12 Ocak 2023 11:21
Ve netleşti! İlk kez araç alacak müjde! ÖTV sıfırlanıyor! Araba almak çocuk oyuncağı olacak!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Araba almak çocuk oyuncağı olacak! İlk kez araç alacak müjde! ÖTV sıfırlanıyor! Türkiye’de ilk kez araç alacak ve satmamak şartı ile sıfır otomobiller için indirim yapılacak. Milyonlarca vatandaş ÖTV indirimi açıklamasını bekliyor. Yılın sonlarında gazetelerde yayınlanan haberle birlikte vatandaşlar bayilere akın etti.

ÖTV İndirimi Ne Zaman Yapılıyor

Kasım ayının sonunda ÖTV matrah indiriminin gelmesi vatandaşları harekete geçirdi. Bayilere akın eden kişiler bayilerde araba bulmakta güçlük çekti. Aralık ayında yapılan zamların üzerine gelen indirim eriyip giderken yeni yılda vatandaşların ÖTV indirimi bekleyişine devam ediyor.

Bakanlıktan gelen açıklama ile birlikte yeni araba tedariklerinin ÖTV’lerde seçim öncesinde gençlere yönelik bir kampanyanın yapılacağı yönünde sinyaller verdi. Bu süreç içinde ilk arabasını alacak olan kişilere ve 5 yıl süre ile satmama şartı gündemde yer alıyor. Otomobil sektöründe ÖTV indirimi canlılık katacağı gibi Aralık ayında çalışmaların sonuçlanacağı bekleniyor.

ÖTV İndirim Senaryoları

ÖTV indirim ile ilgili birkaç alternatif çalışma yapılmaktadır. Bu çalışmalardan ilki ÖTV matrah limitinde artırma üzerinedir. Böylece daha yüksek fiyattan satılan araçlar için daha düşük oranda vergi alınmış olur. İkinci çalışma ise matrah artışının dışında düşük silindir hacmi olan sıfır otomobiller için ÖTV ‘nin tamamen sıfırlanması üzerine çalışmaların olacağı belirtildi. Çalışmaların devam ettiği ve bu taslaklardan birinin netleşeceği söyleniyor. ÖTV indirimleri hem ikinci el hem de sıfır otomobil piyasasında fiyat düşüşlerinin yaşanacağı konuşulmaktadır.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP