DOLAR

32,5710

0.26%
EURO

34,8049

-0.02%
ALTIN(gr)

2.491,44

0,29%
BİST 100

%
Yeni haftada piyasalarda dolar, borsa, euro ne olur? İşte 23-27 Ocak haftası piyasa verileri
  • Finans 365
  • Borsa
  • Yeni haftada piyasalarda dolar, borsa, euro ne olur? İşte 23-27 Ocak haftası piyasa verileri

Yeni haftada piyasalarda dolar, borsa, euro ne olur? İşte 23-27 Ocak haftası piyasa verileri

ABONE OL
21 Ocak 2023 19:06
Yeni haftada piyasalarda dolar, borsa, euro ne olur? İşte 23-27 Ocak haftası piyasa verileri
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Global piyasalar geçen hafta Fed’in sözle yönlendirmeleri ve resesyon endişeleriyle karışık seyrederken, yeni haftada gözler dünya çapında açıklanacak öncü Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) bilgilerine çevrilmiş durumda. ABD’de Aralık ayında Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) yılık yüzde 6,2 artışla tahminlerin altında gelirken, Euro Bölgesi, Almanya ve İngiltere’de belirtiler enflasyon bilgileri ise beklentiler ile uyumlu geldi. Enflasyon bilgilerinin açıklanmasının sonrasında fiyat baskılarının hafifleyeceğine dair küresel piyasalarda iyimser hava oluşurken, daha sonra Fed’den gelen açıklamalar ile olumlu beklentiler konumunu resesyon endişelerine bıraktı.

FED Şaşırttı!

St. Louis Fed Başkanı James Bullard, politika faizinde yüzde 5’e ulaşmak bağlamında süratli hareket edilmesi gerekliliğini ifade ederken, Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester de faiz oranlarının sene sonu için öngörülen yüzde 5,25-5,50 aralığının biraz üstüne çıkması gerekliliğini savundu. Boston Fed Başkanı Susan Collins ise siyaset faizinin yüzde 5’in biraz üstüne çıkarılması ve bir vakit orada tutulması gerekliliğini belirtti.

Fed Başkan Yardımcısı Lael Brainard de, enflasyonun sürdürülebilir bir şekilde yüzde 2’ye dönmesini sağlamak bağlamında para politikasının bir vakit daha kısıtlayıcı olacağı mesajını verdi. Bu açıklamaların sonrasında sıkı para politikasının ne kadar daha devam edeceğine dair belirsizlik artarken, faiz artırım hızına dair 25 baz puanlık fiyatlamaların daha güçlendiği belirtildi.

Yeni haftada piyasalarda dolar, borsa, euro ne olur?

-ABD’de yoğun veri gündemi bulunuyor. Salı günü öncü PMI bilgileri, perşembe sağlam mal siparişleri açıklanacak. Hem de 4. çeyrek nihai Gayrisafi Yurt içi Hasıla (GSYH) ve yeni konut satışları ile cuma günü şahsi tüketim harcamaları ve Michigan güvenlik endeksi pazarların radarında olacak.

-Gelecek hafta 24 Ocak Salı günü Euro Bölgesi, İngiltere ve Almanya’da öncü PMI bilgileri, çarşamba İngiltere’de ÜFE ve Almanya’da Ifo endeksleri yakından izlenecek.

-23 Ocak haftası, yeni ay senesi bundan dolayı Çin ve Hong Kong pazarları işleme kapalı olacak.

-Veri gündeminde ise 23 Ocak Pazartesi BoJ’un toplantı tutanakları, 24 Ocak Salı günü ise öncü imalat PMI ve cuma Tokyo TÜFE öne çıkacak.

-23 Ocak Pazartesi ile başlayan hafta içerisinde; yurt içerisinde pazartesi günü Tüketici Güven Endeksi açıklanacak. 25 Ocak Çarşamba günü ise Kapasite Kullanım Oranı ve İmalat Güven Endeksi bilgileri izlenecek.

Editörün notu: Burada yer alan değerlendirmeler ve bilgiler yatırım kapsamında değildir. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP