DOLAR

32,5924

0.36%
EURO

34,8718

0.37%
ALTIN(gr)

2.505,00

0,84%
BİST 100

%
Borsa yükselecek mi, düşecek mi? Son dakika açıklaması ve 14 Mayıs seçim sonucuna göre ne olacak?
  • Finans 365
  • Borsa
  • Borsa yükselecek mi, düşecek mi? Son dakika açıklaması ve 14 Mayıs seçim sonucuna göre ne olacak?

Borsa yükselecek mi, düşecek mi? Son dakika açıklaması ve 14 Mayıs seçim sonucuna göre ne olacak?

ABONE OL
31 Ocak 2023 13:30
Borsa yükselecek mi, düşecek mi? Son dakika açıklaması ve 14 Mayıs seçim sonucuna göre ne olacak?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Borsada son vakitlerde yaşanan düşüşler , borsada düşüş olacak mı olmayacak mı? Yükseliş ne vakit sorularının araştırılmaya başlandı. Konu hakkında bir açıklama geldi. Ünlü Ekonomist Evrem Devrim Zelyut bugün bir yazı kaleme aldı. Zelyut yaptığı açıklamada seçim sonuçlarının ekonomiye nasıl etki edeceğini, borsada yükseliş mi düşüş mü olacağını değerlendirdi.

Seçimleri Cumhur İttifakı Kazanırsa Ne Olur?

Seçimleri Cumhur ittifakının kazanması halinde yaşanacakları değerlendiren Zelyut, borsaya tesirleri hakkında, “Borsada seçimlere kadar yükseliş devam edecektir. Çünkü pazarının seçeneği yok. Dolar baskı altında, faizler enflasyon rakamını kurtarmıyor, altın zar zor 1950 dolara vurmuş, mız mız çocuklar gibi. AKP zaferi ile karşılaşırsak borsada gerileme karşımıza çıkar çünkü kalan son yabancılar da Türkiye’nin totaliter rejimle Orta Doğu ülkesi olacağı öngörüsü ile BIST’ten çıkış gerçekleştirmeyi tercih edecektir” şeklinde konuştu.

Zelyut açıklamasının devamında tercihleri 6’lı masanın kazanması durumunda borsada yaşanacakları şöyle aktardı: “Borsa ise Altılı Masa’nın gelmesi durumunda 2023 senesinde dünyada en büyük getiriyi sağlayacaktır. Sebebi ise çok yalın: 2012 senesinden itibaren Türkiye’den kaçan para 110 milyar dolar. Neden kaçtılar? AKP’den korktukları amacıyla. O vakit bu paranın döneceğini öngörmek zor değil. Artı şunu söyleyelim; bu 110 milyar dolar ABD Merkez Bankası FED maddi tabanı 4 trilyon dolar bulunduğu vakte ait rakam. Şimdi rakam olmuş 8,5 trilyon dolar. O vakit giriş sürati x2 olacaktır. Bu da BIST’te tarihî bir ralli demektir”

Editörün notu: Haberimizde verilen bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. Finans365.com sorumluluk kabul etmez

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP