43,2789
0.22%50,2002
-0.1%6.374,59
-0,30%%
Borsada son vakitlerde yaşanan düşüşler , borsada düşüş olacak mı olmayacak mı? Yükseliş ne vakit sorularının araştırılmaya başlandı. Konu hakkında bir açıklama geldi. Ünlü Ekonomist Evrem Devrim Zelyut bugün bir yazı kaleme aldı. Zelyut yaptığı açıklamada seçim sonuçlarının ekonomiye nasıl etki edeceğini, borsada yükseliş mi düşüş mü olacağını değerlendirdi.

Seçimleri Cumhur ittifakının kazanması halinde yaşanacakları değerlendiren Zelyut, borsaya tesirleri hakkında, “Borsada seçimlere kadar yükseliş devam edecektir. Çünkü pazarının seçeneği yok. Dolar baskı altında, faizler enflasyon rakamını kurtarmıyor, altın zar zor 1950 dolara vurmuş, mız mız çocuklar gibi. AKP zaferi ile karşılaşırsak borsada gerileme karşımıza çıkar çünkü kalan son yabancılar da Türkiye’nin totaliter rejimle Orta Doğu ülkesi olacağı öngörüsü ile BIST’ten çıkış gerçekleştirmeyi tercih edecektir” şeklinde konuştu.
Zelyut açıklamasının devamında tercihleri 6’lı masanın kazanması durumunda borsada yaşanacakları şöyle aktardı: “Borsa ise Altılı Masa’nın gelmesi durumunda 2023 senesinde dünyada en büyük getiriyi sağlayacaktır. Sebebi ise çok yalın: 2012 senesinden itibaren Türkiye’den kaçan para 110 milyar dolar. Neden kaçtılar? AKP’den korktukları amacıyla. O vakit bu paranın döneceğini öngörmek zor değil. Artı şunu söyleyelim; bu 110 milyar dolar ABD Merkez Bankası FED maddi tabanı 4 trilyon dolar bulunduğu vakte ait rakam. Şimdi rakam olmuş 8,5 trilyon dolar. O vakit giriş sürati x2 olacaktır. Bu da BIST’te tarihî bir ralli demektir”
Editörün notu: Haberimizde verilen bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. Finans365.com sorumluluk kabul etmez
GÜNDEM
17 Ocak 2026TEŞVİK - HİBE - DESTEK
17 Ocak 2026ALTIN
17 Ocak 2026BANKACILIK
17 Ocak 2026GÜNDEM
17 Ocak 2026TEŞVİK - HİBE - DESTEK
17 Ocak 2026GÜNDEM
17 Ocak 2026
1
Borsa 100 Bin Seviyesini Geçebilecek Mi?
2
Bu hafta en fazla kazandıranlar belli oldu! Borsa, döviz, altın, yatırım fonları düştü mü, çıktı mı?
3
Öğrencilere vergisiz telefon, bilgisayar satışı hangi hisselere olumlu yansır?
4
Ereğli Demir Çelik Hissesi Neden Yükselmiyor? HRC Fiyatlarının Düşük Olması Tek Sebep mi?
5
Borsada sağlam ve güvenli yatırım için yapılması gerekenler