DOLAR

32,3400

-0.07%
EURO

34,8790

0.06%
ALTIN(gr)

2.392,77

-0,15%
BİST 100

%
EYT Yasası Çıkmadan Emeklilere Büyük Müjde Geldi! Yeni Maaş ve İkramiye Zammı Gündemde İşte Zam Oranları
  • Finans 365
  • Gündem
  • EYT Yasası Çıkmadan Emeklilere Büyük Müjde Geldi! Yeni Maaş ve İkramiye Zammı Gündemde İşte Zam Oranları

EYT Yasası Çıkmadan Emeklilere Büyük Müjde Geldi! Yeni Maaş ve İkramiye Zammı Gündemde İşte Zam Oranları

ABONE OL
4 Şubat 2023 22:35
EYT Yasası Çıkmadan Emeklilere Büyük Müjde Geldi! Yeni Maaş ve İkramiye Zammı Gündemde İşte Zam Oranları
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Milyonlarca emekli için son dakika müjdesi… Yeni emekli olacak olanlar EYT teklifinin yasalaşıp Resmi Gazete’de yayımlanmasını beklerken halihazırda emekli olanlar için de büyük müjdeler peş peşe geliyor. 2023 yılının ilk ayı bitiyor ve emeklilere yeni zam ve ikramiye müjdesi geliyor. SSK, Bağkur ve Memur emeklileri için son dakika zam ve ikramiye müjdesinin tüm detayları haberimizde sizlerle…

Yeni yılın ilk ayı biterken müjdeler peş peşe geliyor. EYT yasa teklifinin Meclis gündemine girmesiyle birlikte yaklaşan genel seçimler öncesi hazırlıklar tüm hızıyla sürüyor. Bu çerçevede halihazırda emekli olan vatandaşlar için de maaş ve ikramiye zammı müjdesi gündeme geliyor. Genel seçimlere hazırlanan Hükümet, yeni yılda düşük kaldığı değerlendirilen emekli maaşları ile ilgili harekete geçmiş durumda. Özellikle son dönemde ekonomik olarak büyük zorluklar yaşayan emeklilere zam müjdesi gelmesi bekleniyor. Emekliler de şimdiden zam müjdesi ile ilgili zam oranlarını ve yeni ek ödeme tutarlarını merakla araştırıyorlar.

Emekliye Promosyon Müjdesi

Milyonlarca SSK, Bağkur ve Memur emeklilerine geçtiğimiz aylarda bankalar tarafından başlatılan promosyon kampanyaları ile binlerce liralık destek müjdesi verilmişti. Kamu ve özel bankalar bünyesinde, 3 yıl kalma taahhüdü ile emeklilere promosyon ödemeleri tüm hızıyla sürüyor. En düşük 7.500 TL’den başlayan nakit promosyon tutarları birçok banka tarafından milyonlarca emekliye şartsız kefilsiz ve karşılıksız olarak ödeniyor.

Emekliye Yeni Zam Müjdesi Yolda

Milyonlarca emekli için yeni zam müjdesi de yolda. Bilindiği üzere 13 milyona yakın emekli hem Ocak hem de Haziran ayı olmak üzere yılda 2 kez zam alıyor. Bu çerçevede yaklaşan seçimler öncesi Haziran ayından önce de emekliye yeni bir zam müjdesi yaşanabileceği iddia ediliyor. Enflasyon oranlarına göre verilen emekli maaş zamları için son 2 ayın enflasyon oranlarının ortaya çıkması, bu çerçevede TÜİK’in resmi enflasyon rakamlarını açıklaması bekleniyor. Merkez Bankası enflasyon beklenti anketlerine göre en düşük memur emeklisi maaşı 7.223 TL’ye, SSK en düşük emekli maaşı ise 4.750 TL’ye yükseltilecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP