DOLAR

32,2053

-0.22%
EURO

35,1156

-0.22%
ALTIN(gr)

2.498,17

1,32%
BİST 100

%
Kayıp Kimlik Başvurusu Nasıl Yapılır? Kayıp Kimlik Başvurusu için Gerekli Evraklar
  • Finans 365
  • Gündem
  • Kayıp Kimlik Başvurusu Nasıl Yapılır? Kayıp Kimlik Başvurusu için Gerekli Evraklar

Kayıp Kimlik Başvurusu Nasıl Yapılır? Kayıp Kimlik Başvurusu için Gerekli Evraklar

ABONE OL
16 Şubat 2023 21:51
Kayıp Kimlik Başvurusu Nasıl Yapılır? Kayıp Kimlik Başvurusu için Gerekli Evraklar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kimlik kartı, Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşayan her vatandaşın sahip olması gereken bir belgedir. İçinde kişiye özel bilgiler yer alır. Vatandaşlar kimlik kartlarını çeşitli nedenlerle kaybedebilir veya çaldırabilir. Böyle bir durumda yapılması gereken birkaç şey vardır. Kayıp kimlik başvurusu için gerekenler nelerdir? İçeriğimizde bu sorunun cevabını detaylı olarak anlattık.

Kayıp Kimlik Başvurusu Nasıl Yapılır?

Kimlik kayıp başvurusu yaparken kimliğin usulsüz kullanımını engellemek amacıyla ilk olarak kaybolan kimliğin iptalini hemen yapmalısınız. Bunun için ALO 199 Vatandaş Etkileşim Merkezi’ni arayıp kayıp veya çalıntı bildiriminde bulunmalısınız. Yeni kimlik kayıp başvurusu internet üzerinden de yapılabiliyor. E-Devlet üzerinden, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’ne bağlı TC Kimlik Kart Kayıp Bildirimi sayfasına girerek de kayıp çalıntı bildiriminde bulunabilirsiniz. Kimlik kartını kaybetmenin cezası olduğunu unutmayın. Bu sebeple kimlik kartı kayıp bedelini PTT’ye, ilgili bankalara veya Gelir İdaresi Başkanlığı’na ödemelisiniz. Ödemenizi yaptıktan sonra Nüfus Müdürlüğü’nden randevu almalısınız. Randevunuzu Alo 199’dan veya randevu.nvi.gov.tr adresinden alabilirsiniz.

Kayıp Kimlik Başvurusu için Gerekli Evraklar

Kaybolan kimlik başvurusu için son 6 ay içinde çekilmiş 1 adet biyometrik fotoğraf gerekiyor. Gerekli görülmesi halinde kimlik yerine geçebilecek ehliyet, aile cüzdanı vb. belgelere ihtiyacınız olacak. Kayıp kimlik başvurusu için gideceğiniz randevuya anne, baba, eş, kardeş, çocuk veya vasinizle gitmelisiniz. 2023 senesi için nüfus cüzdanı kayıp bedeli 83 TL, TC yeni kimlik kartı kayıp bedeli ise 166 TL’dir.

finans365.com özel içerik

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP