DOLAR

32,1881

0.01%
EURO

34,9721

-0.09%
ALTIN(gr)

2.504,03

-0,24%
BİST 100

%
Multinet, Sodexo, MetropolCard, Paye Kart, SetCard ve Ticket kartlar marketlerde geçerli mi?
  • Finans 365
  • Gündem
  • Multinet, Sodexo, MetropolCard, Paye Kart, SetCard ve Ticket kartlar marketlerde geçerli mi?

Multinet, Sodexo, MetropolCard, Paye Kart, SetCard ve Ticket kartlar marketlerde geçerli mi?

ABONE OL
25 Şubat 2023 22:40
Multinet, Sodexo, MetropolCard, Paye Kart, SetCard ve Ticket kartlar marketlerde geçerli mi?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Marketlerde geçerli olan ödeme sistemleri arasında Multinet, Sodexo, MetropolCard, Paye Kart, SetCard ve Ticket kartlar bulunmaktadır. Bu kartlar, müşterilerin marketlerde yaptıkları alışverişlerde kullanabilecekleri bir ödeme aracı olarak hizmet vermektedir. İşverenler bağlamında öğün desteği sağlamak suretiyle verdiği yemek kartı ya da kuponu gibi uygulamaların gidilen planlama ile market alışverişlerinde kullanılmayacağı meydana çıktı. Getirilen yeniliğe uymayanlar yemek kartlarını market alışverişlerinde kullandığı taktirde işveren, ödediği bedeli sigorta priminden istisna tutamayacak ve vergisini ödeyecek.

Multinet, Sodexo, MetropolCard, Paye Kart, SetCard ve Ticket kartlar, özellikle şirketler tarafından çalışanlarına sağlanan yemek kartları olarak kullanılmaktadır. Bu kartlar, çalışanların yemek giderlerini karşılamalarına yardımcı olmak amacıyla verilmektedir. Ancak bu kartlar, marketlerde de geçerli olup, müşterilerin market alışverişlerinde ödeme yapmalarına olanak sağlamaktadır.

Bu kartlar, marketlerin ödeme sistemlerine entegre edilerek kullanılabilmektedir. Müşteriler, bu kartlarını marketlerdeki ödeme noktalarına okutarak, alışverişlerinin ücretlerini ödeyebilmektedirler.

Multinet, Sodexo, MetropolCard, Paye Kart, SetCard, Ticket gibi adları ile bilinen yemek kartları, işverenin işçiye sağladığı öğün desteği olarak da adlandırılıyor. İşverenler tarafından çalışanlara nakit olarak ödenen yemek bedelinin vergiden istisna tutulmasına yönelik kanuni düzenleme yapıldı.

Bu kapsamda soru işaretlerine ise şöyle yanıt verildi; Daha önce işverenin yemek kartına yüklediği tutarı çalışan, isterse market alışverişinde ya da bir başka ihtiyacını gidermek için kullanabiliyordu. 1 Aralık tarihinden itibaren çalışan kartlardaki bu parayı sadece yemek için kullanacak, market alışverişi ya da bir başka nedenle kullanamayacak. İşçi bu kartı kullandığı taktirde ise işveren, ödediği bedeli sigorta priminden istisna tutamayacak ve vergisini ödeyecek. Kısacası çalışanlar yemek kartlarını yemek dışında başka hiçbir alışveriş için kullanamayacak. Dolayısıyla Multinet, Sodexo, MetropolCard, Paye Kart, SetCard ve Ticket yalnızca yemek yerken kullanılabilecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP