Az önce kemale erdi! Belediyelerden resmen açıklama geldi! Başvuru yapan aileler kira yardımı alabilecek!

Az önce kemale erdi! Belediyelerden resmen açıklama geldi! Başvuru yapan aileler kira yardımı alabilecek!

ABONE OL
13 Mart 2023 08:15
Az önce kemale erdi! Belediyelerden resmen açıklama geldi! Başvuru yapan aileler kira yardımı alabilecek!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Belediyelerden resmen açıklama geldi! Başvuru yapan aileler kira yardımı alabilecek! Az önce kemale erdi! Dar gelirli ailelere destek olmak amacıyla pek çok belediye tarafından yapılan açıklamalarla birlikte kira yardımı verileceği duyuruldu. Bu açıklamaların ardından, yardımın nasıl alınabileceği gibi konular pek çok vatandaşın kafasını kurcalamaya başladı. Uzun zamandır tartışılan yardımlara bir yenisi daha eklendi. Dar gelirli ailelere destek olmak amacıyla yapılan yardımlar arasına kira desteği de eklendi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, dar gelirli ailelerin maddi sıkıntılarını ortadan kaldırmak için 1500 TL’ye kadar maddi destek sağlanacak. Belediyeler de ihtiyaç sahibi vatandaşlara kira desteği vereceklerini açıklamışlardı.

Belediyelerden Kira Desteği

Bakanlık tarafından belirli şartların sağlanması koşuluyla yapılan açıklamaya göre, vatandaşlara aylık 700 TL ile 1500 TL arasında yardım yapılacak. Özellikle bu yıl artan kira fiyatları nedeniyle pek çok vatandaş ev bulmakta, buldukları evin kirasını ödemekte zorlanmakta. Bu yardım, ihtiyaç sahibi pek çok vatandaşın dikkatini çekti.

Uzun süredir gündemde olan kira fiyatları nedeniyle yapılan açıklamalar arasında, vatandaşların kiralarını ödemekte zorlandıkları yer alıyordu. Kiralarını ödeyemeyen vatandaşlara destek olmak amacıyla belirli kriterler belirlendi. İhtiyacı olan kişilere verilmesi kararlaştırılan bu yardımın belirlenen şartları şunlar:

Şu anda sigortalı bir işte çalışmamak

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından emekli, yaşlılık, dul ve yetim aylığı almamak

Belli bir seviyenin üzerinde mal varlığına sahip olmamak

Muhtarlık tarafından verilen fakirlik belgesine sahip olmak, yapılan gelir testine göre

Düzenli bir gelire sahip olmamak

Belediyeler tarafından verilecek yardımları alabilmek için yukarıdaki şartların sağlanması gerektiği belirtildi. Bu şartları sağlayan kişilerin öncelikle kendi şehirlerinde yardım ile ilgili bir çalışma olup olmadığını kontrol etmeleri gerekiyor.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP