DOLAR

32,3400

-0.07%
EURO

34,8790

0.06%
ALTIN(gr)

2.392,77

-0,15%
BİST 100

%
Staj ve çıraklık mağdurlarına seçim öncesi müjde! Meclis kapanmadan torba yasa gelecek
  • Finans 365
  • Gündem
  • Staj ve çıraklık mağdurlarına seçim öncesi müjde! Meclis kapanmadan torba yasa gelecek

Staj ve çıraklık mağdurlarına seçim öncesi müjde! Meclis kapanmadan torba yasa gelecek

ABONE OL
14 Mart 2023 20:15
Staj ve çıraklık mağdurlarına seçim öncesi müjde! Meclis kapanmadan torba yasa gelecek
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Meclis’e gelecek torba yasa ile staj ve çıraklık mağdurlarının emeklilik ümitlerinin korunacağı müjdesi incelenecektir. Yaklaşık 250 bin staj mağdurunun kaderini etkileyecek son dakika gelişmeleri, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan’ın staj mağdurları ile yaptığı görüşme ve Meclis kapanmadan 2. torba yasanın TBMM’de görüşüleceği konuları detaylı bir şekilde ele alındı.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) mevzuatlarına göre, 8 Eylül 1999 tarihinden önce staj ya da çıraklık sigortası girişi yapılmış olan ancak staj faaliyetlerini işe başlangıç tarihi olarak kabul ettiremeyen yaklaşık 250 bin staj mağduru, emeklilik haklarından yararlanamamaktadır. Bu durumda olan vatandaşların emeklilik ümitlerini korumak için Meclis’e gelecek torba yasa ile ilgili son dakika müjdesi kamuoyu ile paylaşıldı.

Staj Mağdurlarının Umudu: Torba Yasa

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edilerek 28 Şubat tarihinde yasalaşan düzenleme, 2 milyon 250 bin vatandaşa emeklilik yolunu açacaktır. Ancak, stajyerlerin emeklilik hayallerine kavuşmaları için torba yasayı beklemeleri gerekmektedir. Bu noktada, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, staj mağdurları ile bir araya geldi.

Fatih Erbakan İle Staj Mağdurları Bir Araya Geldi

Yeniden Refah Partisi, AK Parti ile görüşerek Cumhur İttifakı’na dahil olmak istemektedir. Bu doğrultuda, Fatih Erbakan staj mağdurları ile bir araya gelmiş ve sorunlarının çözüleceğini umduğunu belirtmiştir. Samsun Staj ve Çıraklık Mağdurları tarafından yapılan ziyaretin ardından, taleplerinin AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a aktarılmasını rica eden vatandaşların isteği Erbakan tarafından olumlu karşılandı.

Meclis Kapanmadan 2. Torba Yasa TBMM’de Olacak

Meclis’in seçim kararı alması nedeniyle kapanma sürecine girmesi gündeme geldi.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli
Tüm Yorumlar (1)
  • Sahan

    Bakan vedat istifa 14 Mayıs’ta stajyer çıraklar mağduriyet oy yok


HIZLI YORUM YAP