Her şey komple değişti! 2023 EYT kıdem tazminatı tavanı hesaplama! Kıdem tazminatı tavanı kaç TL oldu?
  • Finans 365
  • SGK - SSK - Bağkur
  • Her şey komple değişti! 2023 EYT kıdem tazminatı tavanı hesaplama! Kıdem tazminatı tavanı kaç TL oldu?

Her şey komple değişti! 2023 EYT kıdem tazminatı tavanı hesaplama! Kıdem tazminatı tavanı kaç TL oldu?

ABONE OL
22 Mart 2023 21:28
Her şey komple değişti! 2023 EYT kıdem tazminatı tavanı hesaplama! Kıdem tazminatı tavanı kaç TL oldu?
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) kıdem tazminatı tavanı hakkında hesaplamalar araştırılmaya başlanırken, kimlerin kıdem tazminatı alabileceği ve tavan fiyatın ne kadar olduğu da merak konusu oldu. Peki, kıdem tazminatı tavan fiyatı ne kadar oldu?

Kıdem tazminatı tavanı kaç TL oldu? Her şey komple değişti! 2023 EYT kıdem tazminatı tavanı hesaplama! İş Kanunu’na tabi çalışanlar, aynı işverene bağlı bir ya da birden fazla işyerinde en az bir yıl çalışmaları durumunda kıdem tazminatına hak kazanmaktadırlar. Ancak kıdem tazminatı alabilmek için bazı şartlar bulunmaktadır. Kıdem tazminatının tutarı da yine belirli hesaplama yöntemleriyle belirlenmektedir.

2023 EYT Kıdem Tazminatı Tavanı Hesaplamaları ve Detayları

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) kıdem tazminatı ile ilgili vatandaşlar araştırmalara başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın verdiği müjdeli haber sonrasında kıdem tazminatının ne kadar olduğu sorusu da sorulmaya başlandı. İşte 2023 EYT kıdem tazminatı tavanı hesaplama detayları…

Kimler Kıdem Tazminatı Alabiliyor?

İş Kanunu’na tabi çalışanlar, en az bir yıl çalıştıkları işyerinde kıdem tazminatına hak kazanırlar. Ancak kıdem tazminatı alabilmek için bazı şartlar gerekmektedir. İş Kanunu’nun 1475 Sayılı eski hali, kıdem tazminatının ödenmesini gerektiren halleri şöyle sıralıyor:

  • İşveren tarafından işçinin “ahlak ve iyi niyet kurallarına aykırı halleri” dışında bir sebeple işten çıkarılması
  • İşçinin sağlık, “ahlak ve iyi niyet kurallarına aykırılık” veya zorlayıcı sebeplerle iş akdini haklı nedenle feshetmesi

Kıdem Tazminatı Tavan Fiyatı Ne Kadar?

Kıdem tazminatı tavan fiyatı, asgari ücretle belirlenir. Mevcut asgari ücretle beraber asgari ücretli bir işçinin kıdem tazminatı tavanı 10.008 TL’dir. Örneğin, 5 yıldır aynı işyerinde çalışan bir asgari ücretli kişi, şu an kıdem tazminatı olarak 32.355 TL alacaktır. Ayrıca, 5 yıl süreyle aynı işyerinde çalışan bir asgari ücretli yılbaşından itibaren 50.040 TL kıdem tazminatı alacaktır. Kıdem tazminatı tavan tutarı asgari ücrete göre belirlenmez. Kıdem tazminatı yıllık miktarı, en yüksek devlet memuruna 1 hizmet yılı için ödenen emeklilik ikramiyesini aşamaz. Kıdem tazminatı tavanı şu anda 15.371 TL olarak uygulanırken, bu rakam Ocak ayından itibaren tekrar belirlenecektir.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP