DOLAR

32,5443

0.12%
EURO

35,0322

0.09%
ALTIN(gr)

2.438,49

0,18%
BİST 100

%
Devlet 8.100 TL aylık maaş bağlıyor! Hem de çalışmadan alacaksınız! Yararlanacak kişiler ve şartlar belli oldu!
  • Finans 365
  • Gündem
  • Devlet 8.100 TL aylık maaş bağlıyor! Hem de çalışmadan alacaksınız! Yararlanacak kişiler ve şartlar belli oldu!

Devlet 8.100 TL aylık maaş bağlıyor! Hem de çalışmadan alacaksınız! Yararlanacak kişiler ve şartlar belli oldu!

ABONE OL
21 Mart 2023 15:44
Devlet 8.100 TL aylık maaş bağlıyor! Hem de çalışmadan alacaksınız! Yararlanacak kişiler ve şartlar belli oldu!
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Yararlanacak kişiler ve şartlar belli oldu! Devlet 8.100 TL aylık maaş bağlıyor! Hem de çalışmadan alacaksınız! İşsizlik oranları her geçen gün artmaya devam ederken işsiz kalanlara SGK tarafından yeniden iş bulana kadar maaş alma imkanı sunuluyor. SGK tarafından verilen bu maaşın şartları merak ediliyor. Kısa çalışma ödeneği ile ücretsiz izne ayrılanlara işsizlik maaşı verilmektedir. Bu destek işsiz kalan kişiler için çok önemli bir destek olarak kabul edilmektedir. Yakın zamanda güncellenen bu ödemenin miktarı 8.100 TL olarak ödeniyor.

Türkiye’de vatandaşlara belirli şartlar dahilinde çeşitli devlet destekleri verilmektedir. Bu desteklerden biri de İşsizlik Maaşı olarak bilinmektedir ve Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından sağlanmaktadır. İşsizlik Maaşı, işsiz kalan vatandaşların maddi açıdan desteklenmesi amacıyla verilir.

Çalışan vatandaşlar, çalıştıkları süre boyunca her ay işsizlik sigortası fonuna ödeme yapmaktadır. Bu fon, işsiz kalan vatandaşların ihtiyaçlarına cevap verebilmek için ayrılmıştır. Ancak işsizlik maaşı alabilmek için birtakım şartlar mevcuttur ve her işsiz kalan vatandaş bu desteği alamaz.

İşsizlik maaşı alabilmek için son 3 yılda en az 600 gün sigortalı olunması gerekmektedir. Eğer son 3 yılda 900 gün sigortalı olarak çalışılmışsa, 240 gün ve son 3 yılda 1.080 gün sigortalı olarak çalışılmışsa 300 gün işsizlik maaşı alınabilir. İşsizlik maaşı en fazla 10 ay boyunca ödenir ve bu sürenin sonunda, vatandaşın yeniden sigortalı olması gerekir.

İşsizlik maaşı, işsiz kalan vatandaşların maddi açıdan rahatlamasını sağlayan bir destek olmakla birlikte, belirli şartların sağlanması gerekmektedir. İşsizlik maaşından faydalanabilmek için, vatandaşların sigortalılık sürelerine ve çalışma şartlarına dikkat etmeleri lazımdır.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP