DOLAR

32,7878

1.53%
EURO

35,1602

0.53%
ALTIN(gr)

2.456,52

2,76%
BİST 100

%
Son dakika: 4D’li taşeron işçilere ve geçici işçilere kadro geldi mi? AK Parti’den açıklama var
  • Finans 365
  • Gündem
  • Son dakika: 4D’li taşeron işçilere ve geçici işçilere kadro geldi mi? AK Parti’den açıklama var

Son dakika: 4D’li taşeron işçilere ve geçici işçilere kadro geldi mi? AK Parti’den açıklama var

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı son dakika açıklamasında geçici işçilere kadro, emekli maaş zammı ve diğer gündem konularına değindi.

ABONE OL
24 Mart 2023 01:14
Son dakika: 4D’li taşeron işçilere ve geçici işçilere kadro geldi mi? AK Parti’den açıklama var
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Son dakika: AK Parti’den açıklama var! 4D’li taşeron işçilere ve geçici işçilere kadro geldi mi? Ramazan ayının herkese hayır getirmesi temennisinde bulunan Akbaşoğlu, deprem illerinde yapılan çalışmalara da değindi. Kahramanmaraş’ta yaşanan deprem felaketine atıfta bulunan Akbaşoğlu, “17.902 konutun temel atma töreniyle bütün yaraları sarmak, bütün depremzedelerimizin sıcak yuvalarına erişmesini sağlamak” hedefinde olduklarını belirtti. 650 bin konutun yapılarak teslim edileceğini ve 319 bin konutun bir yıl içerisinde tamamlanarak depremzedelerin güvenli ve mutlu bir şekilde sıcak yuvalarına kavuşacaklarını ifade eden Akbaşoğlu, törenin hayırlara vesile olmasını diledi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un danışmanı Mahir Ünal, geçici işçilere ve taşeron işçilere kadro verilmesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Ünal, geçici işçilere kadro verilmesinin planlandığını ve konu ile ilgili düzenlemelerin Meclis’te görüşüleceğini belirtti.

Ünal, yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Geçici işçilere kadro verilmesi konusu üzerinde çalışmalarımız devam ediyor. Önümüzdeki hafta Meclis’te görüşülecek olan düzenlemelerle, 6 ay ile 10 ay arasında değişkenlik arz eden sürelerle çalışan geçici işçiler artık kalıcı işçi olarak, bütün mevsim boyunca, on iki ay boyunca çalışabilir hâle gelebilecek. Bu düzenleme ile ilgili olarak da, şimdiden hayırlı olsun diyorum.”

Ünal, ayrıca taşeron işçilerle ilgili de çalışmaların devam ettiğini ve bu konuda da Çalışma Bakanlığı’nın çalışmalar yürüttüğünü belirtti. “Bugüne kadar verdiğimiz sözleri yerine getirdik ve toplumla paylaştık” diyen Ünal, taşeron işçilere de en kısa zamanda kadro verilmesi için çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP