DOLAR

32,3400

-0.07%
EURO

34,8790

0.06%
ALTIN(gr)

2.392,77

-0,15%
BİST 100

%
Son dakika: Vedat Bilgin’den asgari ücrete Temmuz zammı açıklaması yapıldı! Asgari ücret zammı kaç para, ne zaman yapılacak?
  • Finans 365
  • Gündem
  • Son dakika: Vedat Bilgin’den asgari ücrete Temmuz zammı açıklaması yapıldı! Asgari ücret zammı kaç para, ne zaman yapılacak?

Son dakika: Vedat Bilgin’den asgari ücrete Temmuz zammı açıklaması yapıldı! Asgari ücret zammı kaç para, ne zaman yapılacak?

ABONE OL
1 Nisan 2023 13:37
Son dakika: Vedat Bilgin’den asgari ücrete Temmuz zammı açıklaması yapıldı! Asgari ücret zammı kaç para, ne zaman yapılacak?
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Son Dakika Açıklaması: Çalışma Bakanı Vedat Bilgin, son günlerde gündemi meşgul eden asgari ücret zammı konusunda bir açıklama yaptı. Bilgin, Temmuz ayında yapılacak zam konusunda detaylı bilgi verdi.

Asgari Ücrete Yapılacak Zam Hakkında Son Gelişmeler

Son günlerde maaş zamları konusunda oldukça yoğun geçiyor. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı açıklama sonrasında, asgari ücrete yapılacak zam konusu da gündeme geldi. Bu konuda ilk açıklama ise Çalışma Bakanı Vedat Bilgin’den geldi.

Bakan Bilgin, öncelikle asgari ücretin özel sektörün verdiği bir ücret olduğunu belirterek, zam konusunda çeşitli şartların göz önünde bulundurulacağını söyledi. Bunların başında enflasyon ve hayat pahalılığı geldiğini belirten Bilgin, enflasyonun düşmesine rağmen hayat pahalılığının devam etmesinin, asgari ücretin alım gücünü azaltacağına dikkat çekti.

Asgari Ücret Zammı Ne Zaman Yapılacak?

Bakan Bilgin, asgari ücretin belirlenmesi konusunda mevzuata göre yılda bir defa zam yapılabileceğini ifade etti. Ancak olumsuz şartların oluşması halinde bu sürenin kısaltılabileceğini söyleyen Bilgin, enflasyondaki düşüşe rağmen hayat pahalılığının devam etmesi halinde, Temmuz ayında asgari ücrete zam yapacaklarını belirtti.

Asgari Ücrete Yapılacak Zam Ne Kadar Olacak?

Bakan Bilgin, zam miktarı konusunda herhangi bir açıklama yapmazken, asgari ücrete yapılacak zamın, enflasyondaki düşüşe ve hayat pahalılığına bağlı olarak belirleneceğini söyledi. Bu nedenle, zam miktarının net olarak belli olmadığını belirten Bilgin, bu konuda belirli bir tarih vermekten kaçındı.

Çalışma Bakanı Vedat Bilgin’in asgari ücret zammı konusunda yaptığı açıklamalar, milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiriyor. Bilgin’in açıklamalarına göre, enflasyon ve hayat pahalılığı gibi faktörlere bağlı olarak Temmuz ayında asgari ücrete zam yapılabileceği belirtildi. Ancak zam miktarı konusunda herhangi bir açıklama yapılmadı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP