Ünlü ekonomist Selçuk Geçer “Dolar 35 lira olacak” dedi, sosyal medya sallandı! “Dolar 3 haneye mi gidiyor?”
  • Finans 365
  • Döviz
  • Ünlü ekonomist Selçuk Geçer “Dolar 35 lira olacak” dedi, sosyal medya sallandı! “Dolar 3 haneye mi gidiyor?”

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer “Dolar 35 lira olacak” dedi, sosyal medya sallandı! “Dolar 3 haneye mi gidiyor?”

ABONE OL
6 Nisan 2023 23:08
Ünlü ekonomist Selçuk Geçer “Dolar 35 lira olacak” dedi, sosyal medya sallandı! “Dolar 3 haneye mi gidiyor?”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

“Dolar 3 haneye mi gidiyor?” Ünlü ekonomist Selçuk Geçer “Dolar 35 lira olacak” dedi, sosyal medya sallandı! Dolar kurundaki olumsuz gelişmeler, dünyadaki kriz ortamı ve ABD enflasyon bankasının kararları nedeniyle son günlerde sık sık gündeme gelmeye devam ediyor. Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, dolar kurundaki yükselişin yakın bir zamanda 3 haneli rakamlara ulaşabileceği yönünde açıklamalarda bulundu. Peki, bu tahminler ne kadar gerçekçi ve Türkiye ekonomisi üzerinde nasıl etkileri olacak? İşte, dolar kuru hakkında detaylı bir inceleme.

Dolar Kurunun Yükselişi Bekleniyor

ABD enflasyon bankası FED, yaptığı açıklamalarla dolar kurunun yakın bir zamanda enflasyona bağlı olarak artacağını belirtiyor. Bu durum, dünyadaki kriz ortamının etkisiyle birleştiğinde dolar kurunun yüksek seviyelere ulaşmasına neden oluyor. Ünlü ekonomist Selçuk Geçer de yaptığı açıklamalarda dolar kurunun 35 seviyelerine yükselmesinin mümkün olduğunu belirtti.

Kriz Ortamı Türkiye’yi de Etkiliyor

Kriz ortamından en çok etkilenen ülkelerin başında Türkiye geliyor. Türkiye’de dolara bağlı olarak gelişen enflasyon oranlarının ciddi seviyelerde yükselmesi bekleniyor. Selçuk Geçer’in açıklamalarına göre, dolar kurundaki yükseliş ABD merkez bankasına bağlı olarak gelişim gösteriyor.

Faiz Verileri Olumsuz Etkiliyor

ABD’de faiz verilerinin her geçen gün yukarı yönde artmasıyla beraber dolar kurunda olumsuz çaplı gelişmeler baş gösteriyor. Bu durum, Türkiye’deki kriz ortamını da derinleştiriyor ve dolar kurunun yukarı yönde hareket etmesine neden oluyor.

Dolar Kuru Tahminleri

Selçuk Geçer, dolar kuruyla ilgili yeni tahminlerde bulunarak, doların 35 lira olacak seviyelere yaklaşmasının 2024 yazını bulabileceğini söyledi. Dolara yatırım yapmayı düşünen kişilerin bu bakımdan yapacakları yatırımların gelecekte ciddi oranda kar getirisi olacağını belirtti. Ayrıca, Geçer dolar kurundaki dalgalanmaların yıl sonuna doğru yaklaşık olarak 20 seviyelerine gelmesini beklediklerini belirtti.

Editörün notu: Burada yer alan değerlendirmeler ve bilgiler yatırım kapsamında değildir. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP