DOLAR

32,4149

0.08%
EURO

34,8479

0.04%
ALTIN(gr)

2.399,44

0,12%
BİST 100

%
Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim öncesi 20 Nisan’da açıklayacağı yeni MÜJDE belli oldu
  • Finans 365
  • Gündem
  • Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim öncesi 20 Nisan’da açıklayacağı yeni MÜJDE belli oldu

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim öncesi 20 Nisan’da açıklayacağı yeni MÜJDE belli oldu

ABONE OL
8 Nisan 2023 12:58
Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim öncesi 20 Nisan’da açıklayacağı yeni MÜJDE belli oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada elektrikte yüzde 15, sanayide kullanılan doğalgaz tarifelerinde ise yüzde 20 indirim müjdesi vermişti. Ancak son dakika açıklamasına göre, Erdoğan 20 Nisan tarihinde yapılacak olan Karadeniz doğalgazının karaya çıkarılma töreninde yeni bir müjde daha verecek. Habertürk yazarı Fatih Altaylı’nın aktardığı bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan konut abonelerine yüzde 20 indirim müjdesi verecek.

Doğalgazın Karaya Çıkarılması Töreninde Yeni Bir Müjde

Fatih Altaylı’nın son dakika açıklamasına göre, 20 Nisan tarihinde yapılacak olan Karadeniz doğalgazının karaya çıkarılması töreninde Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni bir müjde verecek. Altaylı, Erdoğan’ın konut abonelerine yüzde 20 indirim müjdesi vereceğini belirtti.

Yerli Doğalgazın Ucuzlamasıyla İlgisi Yok

Altaylı açıklamasında, indirimin yerli doğalgazın ucuza mal edilmesinden kaynaklanmayacağını, doğal gazdaki sübvansiyonun Hazine’ye biraz daha fazla fatura edileceğini belirtti. Ancak yine de algı olarak yerli gazın çıktığı ve fiyatların düştüğü bir havanın oluşacağına dikkat çekti.

Elektrikte ve Doğalgazda İndirimlerin Etkileri

Geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı elektrikte yüzde 15, doğalgazda ise sanayide kullanılan tarifelerde yüzde 20 indirim, Türkiye’nin enerji sektörü için oldukça önemli bir gelişme olarak karşılandı. Özellikle sanayi sektörü, düşük maliyetli doğalgaz sayesinde üretim maliyetlerinde önemli bir azalma yaşayacak. Buna ek olarak, indirimlerin konut aboneleri üzerindeki etkisi de oldukça büyük olacak.

Yeni İndirimin Etkileri

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 20 Nisan tarihinde yapacağı açıklamada vereceği konut abonelerine yönelik yüzde 20 indirim müjdesi, Türkiye’nin enerji sektörüne bir kez daha pozitif bir etki yapacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP