DOLAR

32,3400

-0.07%
EURO

34,8790

0.06%
ALTIN(gr)

2.392,77

-0,15%
BİST 100

%
Prof. Dr. Naci Görür’den son dakika büyük İstanbul depremi açıklaması şoke etti! Ürküten durum artık ayyuka çıktı!
  • Finans 365
  • Gündem
  • Prof. Dr. Naci Görür’den son dakika büyük İstanbul depremi açıklaması şoke etti! Ürküten durum artık ayyuka çıktı!

Prof. Dr. Naci Görür’den son dakika büyük İstanbul depremi açıklaması şoke etti! Ürküten durum artık ayyuka çıktı!

ABONE OL
22 Nisan 2023 14:27
Prof. Dr. Naci Görür’den son dakika büyük İstanbul depremi açıklaması şoke etti! Ürküten durum artık ayyuka çıktı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ürküten durum artık ayyuka çıktı! Prof. Dr. Naci Görür’den son dakika büyük İstanbul depremi açıklaması şoke etti! Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, İstanbul’un deprem bekleyen bir şehir olduğuna dikkat çekerek, kentin dönüşümü için yapılan açıklamaları değerlendirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve TOKİ Başkanı Ömer Bulut’un açıklamalarına ilişkin yaptığı değerlendirmede, İstanbul’daki yapı stokunun deprem dirençli hale getirilmesi için daha işlevsel bir yol seçilmesi gerektiğinin altını çizdi. İstanbul’da artık imara müsaade etmeme zamanının geldiği açıkça görülüyor. Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, İstanbul’daki deprem riskine karşı alınacak tedbirler konusunda öncü rol oynarken, vatandaşların da bu konuda duyarlı olması gerektiğinin altını çiziyor.

Görür, megakentin dönüşümü için açıklanan proje kapsamında, vatandaşların da başvurabileceğini ve devletin binanın dönüşüm masrafının yarısını karşıladığını ifade etti. Tüm bunların olumlu gelişmeler olduğuna dikkat çeken Görür, ancak hız verilmesi gerektiğini vurguladı.

Ancak Görür, TOKİ Başkanının konuşmasında rezerv alanında inşaatların yapılacağından ve yapılmakta olduğundan bahsettiğine dikkat çekerek, bu durumun sakıncalı olduğunu belirtti. İstanbul’da nüfus ve bina yoğunluğunu artıracağına işaret eden Görür, “İstanbul’da artık imara müsaade etmemek lazım” şeklinde konuştu.

Görür, konuyla ilgili açıklamasını, öncelikle İstanbul’da beklenen depremde çok ağır hasar alacak ve çökecek 97 bin binanın deprem dirençli hale getirilmesi gerektiği üzerine tamamladı. Yer Bilimci Prof. Dr. Görür, bu alanda daha önce de açıklamalar yapmış ve İstanbul’un depremle mücadele stratejisi hakkında uyarılarda bulunmuştu.

Marmara depreminde ekonominin çarklarının duracağına, Türkiye’nin siyasi bağımsızlığının kalmayacağına dikkat çeken Görür, depremin durdurulamayacağını ifade etti. Bu durumda bir şey yapılması gerektiğinin altını çizen Görür, deprem dirençli yerleşim alanlarının hazırlanması gerektiğine dikkat çekti.

finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP