DOLAR

32,3400

-0.07%
EURO

34,8790

0.06%
ALTIN(gr)

2.392,77

-0,15%
BİST 100

%
Ev sahipleri şimdi yandı, kiracılar bayram ediyor! Yüksek kiraya devlet müdahalesi geldi
  • Finans 365
  • Gündem
  • Ev sahipleri şimdi yandı, kiracılar bayram ediyor! Yüksek kiraya devlet müdahalesi geldi

Ev sahipleri şimdi yandı, kiracılar bayram ediyor! Yüksek kiraya devlet müdahalesi geldi

ABONE OL
22 Nisan 2023 16:28
Ev sahipleri şimdi yandı, kiracılar bayram ediyor! Yüksek kiraya devlet müdahalesi geldi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yüksek kiraya devlet müdahalesi geldi! Ev sahipleri şimdi yandı, kiracılar bayram ediyor! İçişleri Bakanı Süleyman Soylu son dakika açıklamasında fahiş kira zammına karşı alınacak önlemler hakkında konuştu. Ancak, söylenenlerin gerçek hayatta ne kadar uygulanacağı ve işe yarayıp yaramayacağı tartışılır. Fahiş kira zammına karşı alınacak önlemler hakkında yapılan açıklamalar umut vaat ediyor ancak, gerçek hayatta bu önlemlerin yeterli olup olmayacağı konusunda şüpheler var. Sonuç olarak, vatandaşların yaşadığı sorunların çözümü için daha somut ve etkili adımların atılması gerekiyor.

FAHİŞ KİRALAR İÇİN İNCELEME YAPILACAKMIŞ

Bakan Soylu, fahiş kira zammı yapanların incelemelerinin başlatıldığını söyledi. Ancak, vatandaşların bu durumu nereye ve nasıl bildireceği konusunda yeterli açıklama yapılmadı. Şikayetlerin kimler tarafından ve nasıl değerlendirileceği de belirsizliğini koruyor.

BAŞVURULAR KARAKOLLARA, KAYMAKAMLIKLARA, 112 YA DA CİMER’E YAPILABİLECEK

Bakan Soylu’nun açıklamasına göre, fahiş kira veren veya fahiş kira zammı yapan ev sahipleri, karakollara, kaymakamlıklara, 112 veya CİMER’e başvuru yapabilecek. Ancak, bu başvuruların sonucunda ne gibi adımlar atılacağı belirsizliğini koruyor.

FAKAT…

Bu açıklamaların ne kadar işe yarayacağına dair şüpheler var. Yapılan bu duyuruların yeterli olup olmayacağı, vatandaşların sorunlarının çözümüne ne kadar katkı sağlayacağı merak ediliyor.

FAHİŞ KİRA ZAMMI HALA DEVAM EDİYOR

Bakan Soylu’nun açıklamalarına rağmen, ülkemizde hala fahiş kira uygulamaları devam ediyor. Birçok ev sahibi, piyasa koşullarına uygun olmayan yüksek kiralar talep ediyor ve kiracıların hakları hiçe sayılıyor.

finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP