Çiftçilere çalmadan oynatan haber geldi! 2023 mazot ve gübre desteği yattı mı, hangi illerde yattı?

Çiftçilere çalmadan oynatan haber geldi! 2023 mazot ve gübre desteği yattı mı, hangi illerde yattı?

ABONE OL
23 Nisan 2023 15:35
Çiftçilere çalmadan oynatan haber geldi! 2023 mazot ve gübre desteği yattı mı, hangi illerde yattı?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

2023 mazot ve gübre desteği yattı mı, hangi illerde yattı? Çiftçilere çalmadan oynatan haber geldi! Depremler, insanlar kadar hayvanlar ve bitkiler için de büyük bir tehlikedir. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat tarihinde meydana gelen deprem sonrasında, depremin etkilediği 11 ilde bulunan çiftçilerin mazot ve gübre desteği ödemelerinin nakit olarak sağlandığını açıkladı. Bu ödeme, çiftçilerin üretimlerine devam edebilmeleri için oldukça önemlidir.

Bakan Kirişci’den Destek Açıklamaları

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Ekinözü Kaymakamlığı Toplantı Salonu’nda muhtarlar ve felaketzedelerle bir araya gelerek destek ödemeleri ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Kirişci, deprem sürecinde üreticilere karşılıksız 16 bin ton yem dağıttıklarını ve yem desteğini sonrasında da sürdürdüklerini belirtti. Depremden etkilenen 11 şehirdeki yardımların bu sene için nakdiye çevrildiğini belirten Bakan Kirişci, “Depremden etkilenen tüm kentlerimiz için 3,4 milyar TL destek verdik. Kahramanmaraş için ise 374 milyon Türk Lirası destek verildi. Üzerine 1,4 milyar TL’lik yem desteğimizi de koyduğumuzda toplamda yaklaşık 5 milyar TL’ye denk gelen bir destek yapılmış oldu” açıklamasında bulundu.

Mazot ve Gübre Desteği Hangi İllerde Yattı?

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında afet bölgesinde faaliyette bulunan çiftçilere yönelik tarımsal destek ödemeleri gerçekleştirildi. Bakan Vahit Kirişci’nin açıklamasına göre, Şubat ayının sonunda hesaplara peş peşe yatırılan 13 milyar 836 milyon TL tutarındaki tarımsal destek ödemelerinin 12 milyar 508 milyon lirası mazot ve gübre ödemesi olarak gerçekleştirildi.

Depremin etkilediği 11 ilde yer alan 10 bin 472 çiftçiye 2 milyar 861 milyon TL tutarında mazot ve gübre desteği verildi. Bu çiftçiler, Ziraat Bankası’nın anlaşmalı olduğu akaryakıt istasyonlarından ve gübre satan bayilerden ayni olarak mazot gübre alabiliyorlar.

Ayrıca depremin etkilemediği 70 şehirde yer alan 1 milyon 866 bin 486 çiftçinin hesabına da Şubat ayı itibarıyla 9 milyar 647 milyon TL tutarında mazot gübre desteği yatırıldı. Ancak bu çiftçiler, mazot ve gübre desteğinden nakit olarak faydalanamıyorlar. Sadece Ziraat Bankası’nın anlaşmalı olduğu akaryakıt istasyonlarından ve gübre satan bayilerden ayni olarak mazot gübre alabiliyorlar.

Bu şekilde gerçekleştirilen mazot ve gübre desteği ödemeleri, çiftçilerin zorlu koşullar altında tarımsal faaliyetlerini sürdürebilmelerine ve üretimlerini artırabilmelerine katkı sağlayacaktır.

finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP