Son dakika: Kentsel dönüşüm kredisi başvuru nasıl yapılır? Başvuru tarihi açıklandı!

Son dakika: Kentsel dönüşüm kredisi başvuru nasıl yapılır? Başvuru tarihi açıklandı!

ABONE OL
23 Nisan 2023 19:53
Son dakika: Kentsel dönüşüm kredisi başvuru nasıl yapılır? Başvuru tarihi açıklandı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bakan Murat Kurum’un son dakika açıklamasına göre, kentsel dönüşüm başvuruları için e-Devlet kapısı üzerinden başvuru alınacak. Kampanya, deprem riski altındaki bölgelerde yaşayan insanların güvenli binalarda oturması için başlatılmıştır. Başvuru tarihi açıklandı ve kura sistemi devreye alınacak olup, 200 binden fazla başvuru olması durumunda, evi kentsel dönüşüme girecek kişilerin kura ile belirlenecektir.

Kampanyanın Amacı Nedir?

Kampanya, deprem riski altındaki bölgelerde yaşayan insanların güvenli binalarda oturmasını sağlamak amacıyla başlatıldı. Bakan Kurum, “Depremi engelleyemeyiz ama depremle mücadele edebiliriz. Depremle mücadele etmek için de sağlam, güvenli binalarda oturmak zorundayız” ifadelerini kullandı. Kampanya ile birlikte, depreme dayanıklı olmayan binaların yıkılıp, yerlerine yeni binalar yapılacak ve insanlar daha güvenli bir şekilde yaşayabilecekler.

Hangi Bölgelerde Kampanya Uygulanacak?

Kampanya, deprem riski altındaki bölgelerde uygulanacak. Türkiye, deprem riski yüksek bir ülke ve nüfusun yüzde 70’ten fazlası deprem bölgesinde yaşıyor. Bakan Kurum, “Deprem bölgesinde nüfusumuzun, topraklarımızın yüzde 70’i deprem bölgesi ki, derecesine baktığımızda deprem riski altındaki bölgelerde yaşayan bir ülkeyiz” ifadelerini kullandı.

Başvuru Nasıl Yapılır?

Kampanya için başvurular e-Devlet kapısı üzerinden alınacak. Başvuru tarihi açıklandı ve kura sistemi devreye alınacak olup, 200 binden fazla başvuru olması durumunda, evi kentsel dönüşüme girecek kişilerin kura ile belirlenecektir. Başvuru tarihi için henüz kesin bir tarih verilmedi, ancak yakın zamanda açıklanması bekleniyor.

Kura Sistemi Nasıl İşleyecek?

Kampanya için 200 binden fazla başvuru olması durumunda, kura sistemi devreye alınacak. Bu durumda, evi kentsel dönüşüme girecek kişiler, kura ile belirlenecektir.

finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP