DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
Otomobil alacaklara kara haber tez geldi! Döviz kuru zammı geliyor! O tarihe kadar aldınız aldınız!
  • Finans 365
  • Gündem
  • Otomobil alacaklara kara haber tez geldi! Döviz kuru zammı geliyor! O tarihe kadar aldınız aldınız!

Otomobil alacaklara kara haber tez geldi! Döviz kuru zammı geliyor! O tarihe kadar aldınız aldınız!

ABONE OL
24 Nisan 2023 11:17
Otomobil alacaklara kara haber tez geldi! Döviz kuru zammı geliyor! O tarihe kadar aldınız aldınız!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

O tarihe kadar aldınız aldınız! Otomobil alacaklara kara haber tez geldi! Döviz kuru zammı geliyor! Otomotiv sektörü, son zamanlarda döviz kurundaki artışlardan oldukça etkilendi. İthal otomobiller, Türkiye otomotiv satışlarında önemli bir paya sahip olduğundan, kur artışı onları da hızlı bir şekilde etkiledi. Bu nedenle, son dönemde otomobil fiyatları, euro kuruna bağlı olarak ağırlıklı olarak artıyor.

Döviz kuru artışlarına dair gelişmeler, ülkedeki seçim belirsizliği ve enflasyonla mücadele kapsamında hükümetin aldığı tedbirler sebebiyle yaşandı. Bu artışlar sonucunda Euro kuru son bir ayda yüzde 4,05 artış göstererek 21,53’e çıktı. Aynı dönemde dolar kuru ise yüzde 1,96 artarak 19,40’a ulaştı.

Otomotiv sektörü temsilcileri, kur artışını mayıs ayında fiyatlara yansıtacaklarını belirttiler. Nissan, Renault, Dacia, Fiat, Peugeot, Opel ve Citroen bayiliğini yapan Gülan Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Alp Gülan da gelecek hafta için fiyat artışlarına işaret etti.

Otomobillerdeki fiyat artışlarının nedeni, ithal edilen ürünlerdeki kur artışlarına bağlıdır. Bu nedenle, fiyat artışları ÖTV dilimi değişen otomobillerde daha yüksek oranlarda olacaktır. Bazı modellerde fiyat artışı yüzde 100’ü geçmektedir.

Araba almak isteyenler için, otomobillerin fiyatlarının mayıs ayı itibariyle yüzde 2 ila yüzde 3 arasında artacağı tahmin ediliyor. Yapılan zam, seçim öncesinde gerçekleştirilecektir. Otomobil fiyatlarında yaşanan artışların, müşterilerin bütçelerine önemli ölçüde etki etmesi beklenmektedir.

finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP