DOLAR

32,4504

-0.15%
EURO

34,8290

-0.66%
ALTIN(gr)

2.441,26

0,23%
BİST 100

%
Öğrencilere vergisiz telefon, bilgisayar satışı hangi hisselere olumlu yansır?
  • Finans 365
  • Borsa
  • Öğrencilere vergisiz telefon, bilgisayar satışı hangi hisselere olumlu yansır?

Öğrencilere vergisiz telefon, bilgisayar satışı hangi hisselere olumlu yansır?

ABONE OL
25 Ağustos 2023 09:35
Öğrencilere vergisiz telefon, bilgisayar satışı hangi hisselere olumlu yansır?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan öğrencilere vergisiz telefon, bilgisayar satışı hakkında, “Gençlerimize bir defaya mahsus olmak üzere cep telefonu ve bilgisayar ediniminde vergi muafiyeti sağlayacağız, ayrıca aylık 10 GB ücretsiz internet vereceğiz.” sözlerini kullanmıştı. Peki bu uygulama hangi hisselere pozitif katkı sağlar? Detaylar haberimizin devamında.

ÖĞRENCİLERE VERGİSİZ CEP TELEFONU ŞARTLARI NELER?

Cep telefonunda vergi muafiyetinden üniversite öğrencileri yararlanacak. Düzenleme bir defaya mahsus olarak gerçekleştirilecek. Üniversitelerin önlisans ve lisans bölümlerinde eğitim alan öğrenciler vergisiz cep telefonundan yararlanabilecek.

14 Mayıs seçimleri öncesi Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti seçim beyannamesini açıklamıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı açıklamada “Gençlerimize bir defaya mahsus olmak üzere cep telefonu ve bilgisayar ediniminde vergi muafiyeti sağlayacağız, ayrıca aylık 10 GB ücretsiz internet vereceğiz.” ifadelerini kullanmıştı.

Üniversitelerin önlisans ve lisans bölümlerinde eğitim alan öğrenciler vergi ödemeden telefon satın alabilecek.

Türkiye’de yedi milyona yakın üniversite öğrencisi var.

Öğrencilere vergisiz telefon, bilgisayar satışı hangi hisselere olumlu yansır?

Aşağıda detaylarına yer verdiğimiz firmaların, öğrencilere vergisiz telefon, bilgisayar satışı uygulamasından hasılat, karlılık, bilanço anlamında pozitif etkileneceği öngörülmektedir.

Mobiltel İletişim Hizmetleri San. ve Tic. A.Ş. (MOBTL)

Mobiltel kurulduğu 2001 senesinden bu yana, mobil telefon (GSM) pazarında distribütörlük faaliyeti yürütmektedir. Türkiye mobil telefon pazarında halen distribütörlük faaliyetlerini sürdüren şirketler içerisinde, kurumsal tecrübesi en yüksek, en köklü şirketlerden biri konumundadır. Distribütörlüğünü üstlendiği ürün grupları arasında mobil telefonların yanı sıra, tablet bilgisayarlar, mobil telefon aksesuarları, hat / kontör (sanal tl) / konuşma kartı / modem gibi telekomünikasyon operatör ürünleri gibi, sektör açısından geleneksel sayılabilecek ürünler olduğu gibi, teknolojinin gelişimine paralel olarak son yıllarda hayatımıza giren akıllı saatlerden, robot süpürgelere kadar geniş yelpazeye yayılan yenilikçi ürünler de yer almaktadır. Mobiltel, Türkiye’de mobil telefon satan bütün satış kanalları ile doğrudan ticaret yapmaktadır. Mobiltel’in dağıtımını üstlendiği markalar arasında Apple, Samsung, Xiaomi, Poco, Oppo, RealMe, Vivo, Huawei, Honor, TCL, Alcatel, Infinix, Tecno, LG, General Mobile, Reeder, Casper, Sony, Hometech, Zyxel, TPLink, ZTE, JBL, Jabra, S-Link, Soultech ve Türk Telekom gibi dünyanın ve Türkiye’nin kendi alanında önde gelen markaları yer almaktadır.

Teknosa İç ve Dış Ticaret A.Ş. (TKNSA)

Teknosa İç ve Dış Ticaret A.Ş., Sabancı Holding bünyesinde 2000 yılında kurulmuştur ve 2012 yılından bu yana BİST’te işlem görmektedir. Teknosa, “Herkes için Teknoloji” felsefesiyle her an, her yerde müşterilerinin yanında olarak teknolojiye erişimi kolaylaştırıp keyifli bir alışveriş ve deneyim ortamı sunmaktadır.

Türkiye’de tüketicileri ilk defa teknoloji marketi konseptiyle tanıştıran Teknosa, bugün geniş mağaza ağı, teknosa.com ve mobil platformlarıyla müşterisine en yakın teknoloji perakende zinciri konumundadır.

İndeks Bilgisayar Sistemleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. (INDES)

Bugün Index Grup, 200’den fazla dünya teknoloji devinin ürünlerini 8000’den fazla iş ortağı kanalıyla Türkiye’nin her noktasındaki bireysel ve kurumsal tüketicilerle buluşturan ve Bilişim Teknolojileri sektöründe 2001 yılından bu yana açık ara liderliğini sürdüren bir şirketler grubudur.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP