Evde Bakım Maaşı Yattı mı? Evde Bakım Parası Yatan İllerin Listesi

Evde Bakım Maaşı Yattı mı? Evde Bakım Parası Yatan İllerin Listesi

Evde bakım parası yatan iller için, bakım aylığı alanlar evde bakım aylığı yattımı sorusunun cevabını her gün arıyor. Özellikle eylül ayının ortalarına geldiğimiz bu günlerde evde bakım aylığı yattı mı ve evde bakım aylığı yatan iller listesini her gün arıyor. Peki 9 eylül evde bakım aylığı yattı mı? Evde bakım aylığı yatan iller hangileri? İşte detaylar.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:22
Evde Bakım Maaşı Yattı mı? Evde Bakım Parası Yatan İllerin Listesi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Evde Bakım Parası Nedir? Evde Bakım Parasını Kimler Alabilir?

Bakıma muhtaç engelli vatandaşların bakım ihtiyaçlarını karşılamak üzere, engelli vatandaşların eşleri, çocukları, çocuklarının eşleri, kardeşleri ve kardeşlerinin eşleri ile çocuklarına, anne ve babasına, dayısına ve dayısının eşi ile çocuklarına, halasına ve halasının eşi ile çocuklarına, amcasına ve amsının eşi ile çocuklarına, torunlarına ve torunlarının eşi ile çocuklarına verilir.

Evde bakım parası (maaşı) alma şartları nelerdir 2019?

Gelir kriterlerinin yanı sıra engel durumu yasalarda belirtilen durumun üzerinde olan ayrıca sağlık raporu kurulca verilen kişiler evde bakım maaşı almaya hak kazanırlar.

– Sağlık kurulu raporunda belirtilen ve tam teşekküllü bir hastaneden alınan yüzde 50 ve daha fazla engeli bulunan ayrıca raporda belirtilen “ağır engeli var mı?” bölümüne “evet” işaretlenmiş kişiler evde bakım parası alabilir. Küçük çocuklar için bu durum ve bu engel oranı farklılıklar gösterebilir. Küçük çocuklarda ilerleyen yaşlardaki gelişime göre raporlar geçici olarak bir yada iki yılda bir yeniden istenebilir.

– Bakıma muhtaç engeli olan kişiler tanımı içerisine giren hayatına devam etmek için sürekli başkasının yardımına ihtiyaç duyan kişiler evde bakım aylığı alabilir.

– Engellinin bulunduğu hane halkı gelirlerinin toplamı asgari ücretin ⅔ oranını geçmemesi durumunda evde bakım maaşı başvurusu yapılabilir. Ancak bakmakla yükümlü olmayan birisinin evde baktığı engelli için sadece engellinin toplam gelirinin asgari ücretin ⅔ kısmını geçmemesi yeterlidir.

Evde bakım parası (maaşı) başvurusu yapmak için gerekli belgeler nelerdir?

– Yerleşim belgesi ve Nüfus müdürlüğünden alınacak engelli ve bakıcıya ait vukuatlı kayıt örneği işyeri sahibi ve engelli aynı evde yaşıyorsa geçici gelir vergisi beyannamesi,

– Engelliye ait tapu ve benzeri herhangi bir varlık var ise bunları gösteren belge,

-1 adet fotoğraf,

– Engelli adına alınmış sağlık kurulu raporu,

– Engelli vatandaş boşanmış ise boşanma evrağı,

– İlgili SGK Bölge müdürlüğüne başvuru yapılması gerekir.

Eylül evde bakım maaşı (parası) yatan iller listesi, 9 eylül evde bakım aylığı yatan iller listesi,

(Henüz açıklanmadı.. Detaylar gelecek..)

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP