DOLAR

32,5149

-0.09%
EURO

34,9559

0.32%
ALTIN(gr)

2.430,17

0,31%
BİST 100

%
Borsa, Tarihin En Büyük Düşüşlerinden Birini Yaşadı! Yatırımcı Ağır Darbe Aldı
  • Finans 365
  • Borsa
  • Borsa, Tarihin En Büyük Düşüşlerinden Birini Yaşadı! Yatırımcı Ağır Darbe Aldı

Borsa, Tarihin En Büyük Düşüşlerinden Birini Yaşadı! Yatırımcı Ağır Darbe Aldı

Borsa İstanbul geçtiğimiz haftanın yaralarını sarmaya çalışırken ABD Başkanı Donald Trump'ın, "Türkiye'ye büyük yaptırımlar geliyor" açıklaması ile birlikte adeta şelale şeklinde düşüşe geçti. BIST 100 endeksi kapanışı %5.10'luk düşüşle 93.981 seviyesinde kapandı. Belirsizlikler devam ediyor. Yatırımcılar açığa satışın yasaklanmasını istiyor. İşte ayrıntılar

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:55
Borsa, Tarihin En Büyük Düşüşlerinden Birini Yaşadı! Yatırımcı Ağır Darbe Aldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Trump’ın çelişkili açıklamaları Borsa İstanbul’un düşmesine tuz biber oldu. Borsa yatırımcısı bu tür kriz durumlarında açığa satışların yasaklanmasını talep ediyor.

Açığa Satış Nedir?

Hisse senedini açığa satmak aslında sahip olmadığınız (emanet) ama siz satış işlemini yaptıktan sonra fiyatının düşmesini beklediğiniz hisse senedini sonraları daha aşağı bir fiyattan almak için satmak anlamına gelir.

Büyük oyuncuların bu tür kriz ortamlarını fırsata dönüştürüp açığa satış yapmasına küçük yatırımcı denilen kesim tepkili. Bu tür kriz dönemlerinde açığa satışın yasaklanması yönünde sosyal medya da birçok paylaşım yapıyor yatırımcılar.

Eylül ayının sonlarında 105.700 seviyesini gören Borsa İstanbul Suriye operasyonunun başlamasıyla düşüş trendi içerisine girdi. Özellikle ABD tarafından gelen tutarsız açıklamalar piyasaların hiç sevmediği “belirsizlik” kavramını artırmaya devam etti. Küresel piyasalarda ise ABD ve Çin arasında varılan kısmi anlaşmanın etkisiyle serin rüzgârlar esiyor.

Piyasaların kapalı olduğu hafta sonunda ABD’den Türkiye’ye Suriye operasyonu nedeniyle yaptırım açıklamaları sürmüştü. Kapalı oluşundan dolayı açıklamaların fiyatlanmadığı açılışla birlikte fiyatlanmanın yaşanacağı söyleniyordu. Lakin bugün dozajı artan söylemler ile birlikte Borsa İstanbul, tarihinin en büyük satışlarından birini yaşamış oldu.

400’den fazla hisse senedinden sadece bu 20 hisse günü artışla kapamayı başarabildi.

Uzmanlar yatırımcıları hisse senetlerine sahip çıkmaları konusunda uyarıyorlar. Yukarı dönüşün sert olacağını ifade eden uzmanlar büyük zarara uğrayan yatırımcının bu zararlarda hisse senedini vermemesi gerektiği konusunda uyarıyorlar.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP