Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Talimatı Sonrasında Asgari Ücretliler İle Emekliler Büyük Zam Alacak 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Talimatı Sonrasında Asgari Ücretliler İle Emekliler Büyük Zam Alacak 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çiftçi, memur, EYT'li, emekli, dar gelirliler için çalışma gerçekleştirilmesi için talimat verdi. Çalışmaların hayata geçirilmesi ile beraber en düşük emekli maaşının 2000 TL'ye ve asgari ücretlinin alacağı ücretin ise 3 bin 500 TL'ye yükselmesi öngörülüyor.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:50
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Talimatı Sonrasında Asgari Ücretliler İle Emekliler Büyük Zam Alacak 
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, koronavirüs pandemisi sonrasında toplumun değişik kesimlerinde meydana gelen problemleri gidermek amacıyla gerekli adımları atacaklarını duyurmuştu. Bu hususlar, kabine ile AK Parti Merkez Yürütme Kurulu toplantıları da başta olmak üzere pek çok mecrada dile getirildi. Emekli aylıkları ile asgari ücret rakamlarında beklenen rakamların üzerinde  oluşması da gündemde. 3600 gösterge ile emeklilik açısından yaşı bekleyen vatandaşlardan, çiftçilerin girdi fiyatlarının düşürülmesine yönelik pek çok çalışma taslağı bulunuyor.

 Erdoğan Talimat Verdi 

 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’de emeklisinden çiftçisine, Eyt’lisinden memuruna, asgari ücretlisinden öğrencisine kadar pek çok değişik kesimi oldukça yakından ilgilendiren ve 2022 senesi itibarıyla özellikle 3600 ek gösterge beklentisi içindeki vatandaşları mağdur etmemek ve bu vatandaşların daha güzel bir hayat yaşamaları için gerekli parasal çalışmaların yapılması için talimat verdi.

 EYT’liler İçin Çalışma

 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, sigorta prim gün sayılarını doldurup emekli olmak amacıyla yaşı bekleyenler için bir çalışma yapıyor. Bu hususta ne yapılabileceğine, ortaya çıkacak maliyet rakamlarına bakılacak. Hazırlanan öneri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunulacak. Bu konu hakkında son kararı tabii ki de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın vermesi bekleniyor.

 Emekli Aylıklarına Zam Yapılacak 

 Emekli vatandaşların içinde bulundukları durumlarının düzeltilmesi amacıyla iki husus üzerinde duruluyor. Öncelikli olarak alacakları aylıklara rutinin dışında bir zam yapılması gündemde. Böylelikle geniş bir kitlenin alım gücü ile alakalı çok ciddi bir rahatlama sağlanmış olacak. Tartışılan bir başka husus ise 2000 TL’nin altında emekli maaşı alan vatandaşlara seyyanen zam uygulanması gündemde. Eğer ki bu hususta karar verilmesi durumu olursa 2000 TL nin altında emekli maaşı kalmayacak.

 Asgari ücret artacak

 Asgari ücret hususunda da çeşitli çalışmalar yapılıyor. Bu sene içerisinde enflasyon rakamlarının üzerine çıkılması durumunda %30 civarında bir zam yapılabilecek konuşuyor. Böylelikle asgari ücret 3500 TL civarına yükselmiş olacak.

 Çiftçinin Girdi Maliyetleri Düşecek 

 Gıda fiyatlarının düşürülmesi öncelikli hedef olacak. Diğer taraftan da spekülatif fiyat artışları durumlarının önüne geçerken çiftçinin tohum, gübre ile mazot gibi girdi maliyetlerinin düşürülmesi yaşasın da çeşitli çalışmalar yapılıyor.

 Sosyal Yardımlara Çekidüzen Verilecek

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önemle üzerinde durmuş olduğu bir başka husus ise yoksul kesimlere yönelik sosyal yardımlar geliyor. Bu hususta da geniş kapsamlı bir çalışma yapılacak. 

 3600 Ek Gösterge 

 Polis, sağlık çalışanları ile öğretmenler başta olmak üzere belli gruplar açısından 3600 ek gösterge verilmesi hususu yine aynı şekilde gündemdeki yerini koruyor. Kasım ayı içerisinde 3600 ek gösterge ile ilgili çalışmalar yürütülecek. Bu çalışmaların yürütülmesi için bir komisyon oluşturularak.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP