EYT’liler Emekli Olacak Mı, EYT’liler İçin Hükümetin Çalışması Var Mı?

EYT’liler Emekli Olacak Mı, EYT’liler İçin Hükümetin Çalışması Var Mı?

Türkiye Cumhuriyeti Devleti vatandaşlarının, emekli olabilmek amacıyla gerekli olan prim gün sayısını tamamlamış olması ve emekliliğin koşulu olan yaşı tamamlamamış olması durumunda (EYT) yani 'emeklilikte yaşa takılanlar' durumu ortaya çıkıyor.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:51
EYT’liler Emekli Olacak Mı, EYT’liler İçin Hükümetin Çalışması Var Mı?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Eyt’liler, seslerini hükümete duyurmak amacıyla dernek kurdular, pankart astılar, miting yaptılar… Kısacası örgütlendiler. Peki, emeklilikte yaşa takılanlar ile ilgili herhangi bir gelişme var mı? Emeklilikte yaşa takılanlar emekli olacak mı? İşte tüm bu soruların cevapları ve çok daha fazlası haberimizin detayında…

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Talimat Verdi, EYT’liler İçin Çalışma Başlayacak!

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, EYT’ lilerin de içinde bulunduğu ve toplumun pek çok kesimini oldukça yakından ilgilendiren talimatlarını sıraladı. Emekli maaşından asgari ücretliye, eyt’lilerin formül arayışından çiftçinin girdi fiyatlarının (mazot, gübre, tohum) düşürülmesine kadar pek çok alanda vatandaşı rahatlatacak çalışmaların yapılması için kurmaylarına talimat verdi.

 Başta EYT’liler olmak üzere diğer çalışma alanları ile ilgili taslak önce kabineye sunulacak, bütçe planlarını uygun olması halinde yaşama geçirilmesi açısından gerekli adımlar atılacak.

Hükümetin EYT Çalışması Var Mı?

Uzun bir zamandan beri kamuoyu tarafından hükümete gelen talep ve istekler doğrultusunda dezavantajlı ve dar gelirli grup kesimini ilgilendiren durumlar, ilgili bakanlıklara çalışma yapılması açısından talimat verildiği öğrenildi.

 Asgari ücretlinin alacağı maaştan 3600 ek gösterge formülüne, memur maaşlarına kadar pek çok kritik hususun bulunduğu çalışma masa gelecek. Sonuç ise yeni yıl ile beraber ( 2022 senesinin başlarından) netlik kazanacak.

Edinilen bir son dakika habere göre, ekonomideki problemler sebebiyle sorun yaşayan vatandaşlarla alakalı olarak, gelen istekler değerlendirilmeye başlandı ve bu hususlar ilgili bakanlıklara adeta zimmetlendi. Bir gazetede yer alan habere göre; bütün bunlarla alakalı olarak devlet, başta eyt’liler olmak üzere pek çok çalışma grubundaki insanları oldukça yakından ilgilendiren düzenlemeleri; devletin ele alacağını, bunların finansal hesaplamalarını yapacağını, bütçeye maliyetinin çok fazla ağır olmaması durumunda başta eyt’liler olmak çiftçi, emekli, yaşlı, öğrenci, genç gibi toplumun pek çok kesimini oldukça yakından ilgilendiren çalışmalar derhal başlatılacak.

 Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT)

Yukarıda bahsi geçen ve toplum tarafından hükümete istek ve talep olarak gelen hususların başında EYT geldiği öğrenildi. İlk ön çalışmanın, emeklilikte yaşa takılanlar konusunda Çalışma Bakanlığı’nda başlayacağı belirlendi. Çalışmanın ‘ara formül’ şeklinde olduğu ve yalnızca mağduriyeti belli oranda gidereceği açıklandı. Buna göre, bir defaya mahsus olmak üzere sigorta prim günü sayılarını doldurup, emekli olmak amacıyla gerekli yaş süresini bekleyenler açısından bir çalışma başlatılacak. Bekleme süresini 2 ila 3 yıl düşürmeyi hedefleyen bu çalışmaya göre, Prim gün sayısını bitirenler ya da şu anda emekli olmak amacıyla 56 yaşını bekleyen vatandaşlara, 2 ila 3 yıllık bir indirim sağlanmış olacak. Çalışma ile alakalı olarak maliyet analizlerinin yapılacağı ve kaç kişinin bu avantajdan faydalanacağı ve neticeleri ile alakalı değerlendirmeler hazırlanacağı ifade edildi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP