Çalışma Bakanından EYT’lileri Yıkan Açıklama: Gündemimizde EYT İle İlgili Çalışma Yok!

Çalışma Bakanından EYT’lileri Yıkan Açıklama: Gündemimizde EYT İle İlgili Çalışma Yok!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, çalışma takvimleri kapsamında 3600 ek gösterge hususunda maliyet ve kapsam faaliyetleri ile asgari ücret tespiti olduğunu dile getirerek, öncelikli gündemimizde EYT ile ilgili çalışma bulunmuyor açıklamasını yaptı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:53
Çalışma Bakanından EYT’lileri Yıkan Açıklama: Gündemimizde EYT İle İlgili Çalışma Yok!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bilindiği gibi geçtiğimiz haftalarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3600 ek gösterge bekleyen devlet memurlarının olduğunu ve bu konuda bir an önce çalışmalara başlanılması amacıyla Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’e talimat vermişti. Hemen akabinde Türkiye’de 5 milyon EYT’li heyecanlanmış ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, kendileri için bir çalışma başlatıp başlatmayacağını merak etmişti.

 

Cumhurbaşkanı yardımcısı Fuat Oktay, bir milletvekilinin EYT ile ilgili çalışmaları soru önergesi şeklinde kendisine yöneltmesi sonucunda yazılı açıklamada bulundu. Yapmış olduğu yazılı açıklamada Oktay:

“Bütün medeni ülkelerde olduğu gibi Türkiye’de de emekli olabilmek amacıyla gerekli olan yaş kriterinin yerine getirilmesi gerekir.”

Açıklamasını yaptı.

 

Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ile alakalı son zamanlarda üst üste haberler çıkınca Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, bir basın açıklaması yayınladı.

 

Gündemimizde EYT Çalışması Yok

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada:

“Son zamanlarda kamuoyuna yansıyan haberlere yönelik biri düzeltme ihtiyacı hasıl olmuştur. Bakanlığımızın önündeki çalışma takviminde 3600 ek gösterge hususunda kapsam ve maliyet çalışması ile asgari ücret tespiti bulunmakta ve bu iki konuya ilişkin çalışmalar devam etmektedir. Bakanlığımızın öncelikli gündeminde EYT ile alakalı bir çalışma bulunmamaktadır.”

Denildi. 

Çalışma Bakanı Bilgin, Daha Önce EYT Sorusuna Cevap Vermişti

 

Geçtiğimiz kabine toplantısı sonrasında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, basın mensuplarının sorularını cevaplamış ve emeklilikte yaşa takılanlar ile alakalı soruya şu yanıtı vermişti:

“Bu konular zaten işimiz, çalışıyoruz fakat karar aşamasına gelince paylaşırız. Şu anda önümüzde olan konuların başında asgari ücret ile 3600 ek gösterge geliyor. Çalışma bakanlığımızda bu çalışmalarımız tamamlanınca başka bakanlıkları da ilgilendiriyor. Ekonomi, Devlet Personel Başkanlığı bir araya gelip ancak o zaman kamuoyu ile paylaşacağız”

 

 

 

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP