Her Kafadan Bir Ses Çıkıyor, EYT Çalışması Var Mı Yok Mu? Ak Parti Grup Başkanvekili Son Noktayı Koydu!
  • Finans 365
  • SGK - SSK - Bağkur
  • Her Kafadan Bir Ses Çıkıyor, EYT Çalışması Var Mı Yok Mu? Ak Parti Grup Başkanvekili Son Noktayı Koydu!

Her Kafadan Bir Ses Çıkıyor, EYT Çalışması Var Mı Yok Mu? Ak Parti Grup Başkanvekili Son Noktayı Koydu!

Halk arasında EYT olarak bilinen 'emeklilikte yaşa takılanlar' uzun yıllardan beridir emekli olmak amacıyla seslerini duyurmaya çalışıyor. 2021 senesinin sonlarına doğru gelirken, 2022 senesi içerisinde başta asgari ücret zam oranları olmak üzere memur ve işçi emeklilerinin alacakları zamlar tartışılmaya başlandı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:54
Her Kafadan Bir Ses Çıkıyor, EYT Çalışması Var Mı Yok Mu? Ak Parti Grup Başkanvekili Son Noktayı Koydu!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ak Parti grup başkanvekili Cahit Özkan, emeklilikte yaşa takılanlarla alakalı çeşitli açıklamalarda bulundu. EYT’ye değinen Özkan,

“ EYT’nin yaşla ilgili hususları haricinde kalan talepler değerlendirilir. Bu çerçevede ilgili bakanlıklar çalışmalarını yapar. Şu anda gündemde böyle bir çalışma yok”

Dedi.

 Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Ak Parti grup başkanvekili Cahit Özkan’ın EYT konusu ile ilgili yapmış olduğu açıklamalarla bakılırsa hükümetin gündeminde şu anda EYT ile ilgili herhangi bir çalışma olmadığını anlıyoruz.

 Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Ak Parti grup başkanvekili Cahit Özkan, düzenlemiş olduğu basın toplantısında 5. yargı paketi olarak da tanımlanan İcra ve İflas Kanunu ile bazı kanunlarda çeşitli değişiklikler yapılması hakkında kanun teklifinin görüşmelerine, maddeleri üzerinde devam edileceğini dile getirdi.

 Ak Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan: Anayasal Düzenlemeleri Hayata Geçirdik

 Çete ve mafyalarla, paralel ve derin yapılarla savaştıklarını, faili meçhul zamanlara son verdiklerini, gözaltı şartlarını iyileştirdiklerini dile getiren Ak Parti grup başkanvekili Cahit Özkan, AK Parti iktidarı döneminde saymakla bitirilemeyecek derecede anayasal ve yasal düzenlemeleri yaşama geçirdiklerini açıkladı.

 Cahit Özkan, 5. yargı paketinin, kamu hizmetinin daha az maliyetle ve daha hızlı bir şekilde sunulması, icra satış yöntemlerinin güncellenmesi ile takiplerde yurttaşlara yansıyan maliyetlerin azaltılması, mülkiyet hakkının daha etkin bir şekilde korunması ile çocukların fiziksel ve ruhsal gelişiminin desteklenmesi maksadı ile insan hakları eylem planı esas alınarak hazırlandığı aktardı.

 Hukuk Bitirenlere Staj Kolaylığı Sağlanacak

Hukuk fakültesi mezunu çalışanların, istifa etmelerine gerek olmadan avukatlık stajlarını yapabilmelerine fırsat tanınması hususunda çeşitli düzenleme yapılıp yapılmayacağına ilişkin soru üzerine Cahit Özkan, kendilerine bu konuda birçok sorunun ulaştığını söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, insan hakları eylem planını açıklarken kamu ve özel sektörde çalışan gençlerin hukuk stajlarını yapabilmesine ilişkin çalışmaların hayata geçirileceğini de söyleyen veren Özkan, sözlerine şöyle devam etti:

“Biz de  bu kapsamda 5. yargı paketi ile ister kamuda ister özel sektörde çalışsın iş hayatına son vermeksizin adliye ve avukat yanı stajını yapmak suretiyle hukuk stajını tamamlamalarına imkan veren bir düzenlemeyi hayata geçireceğiz. Bu çerçevede özel sektörde çalışanlar ile ilgili teklifimizin genel çerçevesi şu olacak; bir hukuk mezunu gencimiz, vatandaşımız fakülteyi bitirdikten sonra stajını yaparken çalışıyorsa, mesleğin onuruyla bağdaşmayan bir işle meşgul değilse stajın gereklerini yerine getirmek suretiyle avukatlık stajını yapabilecek. Kamuda çalışanlar için ise malum olduğu üzere avukatlık stajı iki bölümden oluşuyor. İlk 6 ay mahkeme nezdinde staj, 26 ay da avukat yanında staj. Kamuda çalışanların mahkeme stajını, işyerlerinden izin almak koşulu ile Ücretsiz izin ve staj yapmalarına imkan sağlıyoruz. Bu izinlerin süresini kendi yıllık izinlerine saymak sureti ile yine gerçekleştirebilecekler. 2 aylık süre ise kendi kurumlarının hukuk departmanlarında yapmak suretiyle avukatlık stajını tamamlamalarını imkan sağlıyoruz.”

Dedi.

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP