DOLAR

32,5970

0.37%
EURO

34,8285

0.26%
ALTIN(gr)

2.493,26

0,37%
BİST 100

%
Hakkında Yazılan Kötü Senaryolara Rağmen Bitcoin, Yükselişe Geçti

Hakkında Yazılan Kötü Senaryolara Rağmen Bitcoin, Yükselişe Geçti

Kripto para borsaları, omicron varyantı ile beraber panik havasının bir nebze de olsa da ile beraber haftaya alıcı bir şekilde başladı. Bitcoin kripto para birimi yüzde 5.6 oranında bir yükseliş ile 57 bin dolardan alıcı buluyor. Ethereum ise tekrardan 4 bin 300 doların üzerine tırmandı. Yeni bir haftaya başlangıç yapmakla beraber kripto para borsaları da yatırım yapıp hangi kripto para birimi kısa ya da orta vade içerisinde nasıl bir rota çizecek?

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:56
Hakkında Yazılan Kötü Senaryolara Rağmen Bitcoin, Yükselişe Geçti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Geçen hafta Güney Afrika’da koronavirüsü omikron varyantı tespit edilmiş ve bütün finansal piyasalar altüst olmuştu. Yine aynı şekilde kripto para piyasaları da bu yeni koronavirüsünden olumsuz bir şekilde etkilenmişti. Bilim insanlarının yeni faaliyet ile alakalı ciddi uyarılarda bulunmasıyla beraber dünyanın genelinde riskli bir şekilde anımsanan varlıklardan kaçış başladı. Bu kaçıştan kripto paralar da nasibini aldı. Söz konusu varyant ile alakalı açıklamalar kamuoyunda paylaşılmadan önce 59 bin doların üzerinde bir rakam da seyreden bitcoin kripto para birimi, hafta sonu 54 bin doların altını dayı gördü. Omicron varyantı ile alakalı henüz araştırmalar devam ediyor. Koronavirüsü, mutasyona uğradığında bilim adamları tarafından geliştirilen herhangi bir ilaç ya da aşı, etkisini kaybediyor. Dünya sağlık örgütü tarafından son dakika açıklaması olarak açıklanan ve Güney Afrika’da ortaya çıktığı belirlenen omicron varyantı ile ilgili bilim insanlarının yapmış oldukları araştırmalar ve çalışmalar devam ederken, geçen cuma bu varyant ile beraber dünya genelinde yeni salgın kısıtlamalarının geri döneceğine yönelik beklentilerin kuvvetli bir hal alması piyasalarda satış dalgasının beraberinde getirdi.

 Omicron, Başta Bitcoin Olmak Üzere Kripto Para Piyasalarında Bundan Sonra Nasıl Bir Etki Oluşturacak?

Fakat Dünya sağlık örgütü, Güney Afrika’da ortaya çıkan bu varyantını daha da hızlı bir şekilde yayıldığına yönelik yeterli bilgiye şu anda sahip olunmadığını dile getirdi. ABD ulusal sağlık enstitüsü bulaşıcı hastalıklar merkezi başkanı Antonio Fauci ise mücadeleye hazır olunması gerektiğini fakat yeni kapanmaları gerek olup olmadığını söylemek için henüz erken olduğunu söyledi.

 Genel itibariyle konuya bakıldığında da onun için varyantı bir olarak varlığını devam ettirirse de geçen haftaki panik havası bir nebze olsun dağılmış durumda. Bu durum ise başta bitcoin olmak üzere kripto para piyasasında faaliyet göstermekte olan ya da alım satım işlemlerine tabi tutulan fiyatları toparlanması durumu ortaya çıkardı. Bu nedenle bitcoin, yeni haftaya yüzde 5.6 oranında bir yükselişle başladı. Sabah saatlerinde 57 bin 800 doları dahil gören bir konu kripto para birimi, benzer şekilde ikinci sırada yer alan ether kripto para birimi ise 6.8 oranında değer kazanarak 4 bin 320 doları açmış bulunmakta. Piyasa değeri bakımından bakıldığında ilk 100 sırada bulunan kripto paralar, Türkiye saati ile 9.30 itibariyle son 24 saat içerisinde yükseliş kaydetti..

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP