DOLAR

32,3884

0.21%
EURO

35,0912

-0.03%
ALTIN(gr)

2.325,28

0,26%
BİST 100

%
2021’de Kazanan Ve Kaybeden Kripto Paralar Belli Oldu!

2021’de Kazanan Ve Kaybeden Kripto Paralar Belli Oldu!

2021 senesinin sonuna doğru gelirken, bu sene içerisinde değer yükselişi yaşayan ve diğer taraftan değer kaybına uğrayan kripto para birimlerinin hangileri olduğu da ortaya çıktı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:01
2021’de Kazanan Ve Kaybeden Kripto Paralar Belli Oldu!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kripto para piyasasındaki en karlı varlıklar, açılan ilk pozisyonlarına oranla kar oranlarında kalan en çok cüzdan sayısına sahip kripto paraları içerir. Varlık karlılığı ise piyasadaki performansına bağlı bir şekilde olmakla beraber, aynı zamanda yatırımcılar tarafından açılan ortalama pozisyonu fiyatına bağlı bir şekilde değişiklik gösterir. IntoTheBlock tarafından sağlanan verilere bakıldığında Bitcoin kripto para birimi, Ether kripto para birimi ile, kripto para borsalarındaki en karlı varlıklardan birinin başında kalmaya devam ediyor. Bitcoin kripto para birimi, yüzde 82 karlı oranıyla izlenmeye devam ediliyor. İkinci sırada yer alan Ethereum ise yüzde 86, matic ise şu anda yalnızca birkaç gün önce ulaşması sebebiyle %98’de kalıyor. 2021 senesi içerisinde kripto para pazarlarında nispeten istikrarlı ve olumlu Bitcoin performansı sebebiyle, yatırımcıların ve katılımcıların mutlak çoğunluğu 2021 senesini karlı bir şekilde kapatıyor. Amiral gemisi Bitcoin kripto para birimi, daha küçük altcoinlerin %50 ile yüzde 60’ına oranla ATH’sinden sadece %26 oranında geri çekildi.

 2. Sırada yer alan Ether kripto para birimi ise 2021 senesi boyunca Bitcoin’e oranla daha etkileyici bir performans göstermesinin yanı sıra aynı zamanda en son ait sadece %16 oranında kayıp yaşarken daha da etkileyici bir performans göstermeyi başardı. Shıba Inu gibi daha küçük altcoinler, bir aydan çok kısa süre içerisinde %1000’den daha fazla bir büyüme ile yer boyunca etkileyici bir performans sergilemiş olsa da aslında bu varlıkları elinde tutan katılımcıların ise neredeyse yarısı yaz zarar ediyor ya da yerinde sayıyor.

 Bu tür bir dağıtım ise kripto para pazarının genelinin Shıba Inu gibi altcoinlere en tepede girmesi ile bu da onları giderek daha kötü bir konuma sokması ile bağlantılı bir şeydir. Shıba Inu, neredeyse %60 oranında geri çekilmesi durumunda link gibi diğer altcoinlerin ise aralıkta hareket etmesi ile beraber küçük sermayeli katılımcıların büyük bir bölümü 2021 senesini zararla kapatıyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP