DOLAR

32,3260

0.22%
EURO

35,0870

-0.15%
ALTIN(gr)

2.280,95

0,17%
BİST 100

%
Bitcoin Daha Ne Kadar Düşecek?

Bitcoin Daha Ne Kadar Düşecek?

Bitcoin, piyasalarda düşüş serüveninin başlayacağını işareti olarak görülen ‘ölüm kavşağı’ rotasına doğru ilerliyor. Bitcoin, sene sonu ölüm kavşağına geldiğinde ise yüzde 20’den fazla değer kaybederek 30.000 doların altına gerilemişti.

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:05
Bitcoin Daha Ne Kadar Düşecek?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bitcoin kripto para biriminin 50 günlük hareketi ortalaması 200 günlük hareketli ortalamasının aşağı yönlü bir şekilde kesmeye doğru devam ediyor. Bu durum ise piyasalarda düşüş trendinin başlayacağını işareti şeklinde yorumlanıyor.

En büyük piyasa değerine sahip olan kripto para birimi Bitcoin’in 50 günlük hareketi ortalaması 200 günlük hareketli ortalamasının en son kesmiş olduğu zaman yüzde 20’den daha fazla bir düşüş kaydı gerçekleştirerek 30 bin doların altına geri çekilmişti. Bitcoin, pazartesi günü çok sert bir düşüş ile eylül ayından itibaren ilk kez 40 bin doların altına kadar inmişti. Kripto para piyasalarının geneline bakıldığında yayılan satış dalgası neticesinde Bitcoin kripto para birimi salı günü toparlanarak tekrardan 42 bin doların üzerine çıkmayı başarmıştı.

10 Kasım 2021 tarihinde görmüş olduğu 69 bin dolarlık rekor seviyesinin ardından %40’a varan bir değer kaybı ile 2021 senesinin kapatan Bitcoin kripto para birimi, 2022 senesinin ocak ayının ortalarına doğru gelmişken değer kaybetmeye devam ediyor.

Bitcoin Değer Kaybında Etkili Faktörler Neler?

Amerikan Merkez Bankası tarafından açıklanan rapordaki veriler başta olmak üzere diğer taraftan Bitcoin kripto para madenciliği 2. Merkezi konumunda bulunan Kazakistan’da akaryakıt fiyatlarına yapılan zamları protesto etmek isteyen vatandaşların çıkardıkları arbede sonucunda devlet başkanı tarafından verilen talimat doğrultusunda başta elektrik kesintisi olmak üzere daha sonrasında ise internet kesintisinin yaşanması, Bitcoin kripto para madenciliğinin sekteye uğramasına sebep olmuştu. Bu iki sebep başta olmak üzere dünya ekonomi literatüründe meydana gelen pek çok problem, Bitcoin kripto para biriminin değerinin düşmesine sebep olurken, dünya devletleri bir taraftan kripto paraları kendi sistemlerine uyarlamaya çalışırken diğer taraftan da kripto para yasa tasarılarını meclisten geçirmeye çalışıyor. En son Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye ile ilgili kripto para yasa tasarısının hazır olduğunu ve hiç vakit kaybetmeden bunu Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne getireceklerini söylemişti. Bitcoin başta olmak üzere diğer kripto para birimleri ile ilgili dünya genelinde olumlu gelişmeler meydana geldiğinde fiyatı otomatikman yükselişe geçerken, tam tersi şekilde fiyatını düşürecek çeşitli reaksiyonlar oluştuğunda yine aynı şekilde fiyat düşüşü otomatik bir şekilde meydana geliyor.

 

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP