Memur Ve Emekli Maaşı Zam Farklarının Ne Zaman Ödeneceği Belli Oldu!

Memur Ve Emekli Maaşı Zam Farklarının Ne Zaman Ödeneceği Belli Oldu!

2022 senesine girmeden hemen sonra memur ile emeklileri açısından yapılan zam oranları nihayetinde netlik kazandı. Kafalardaki soru işaretlerini gideren zam ödemeleri ise belirtilen tarihlerde yapılmamıştı. Şimdi artık yeni ödeme tarihleri belirlendi.

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:06
Memur Ve Emekli Maaşı Zam Farklarının Ne Zaman Ödeneceği Belli Oldu!
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Aralık ayı enflasyon rakamlarının açıklamasının sonrasında milyonlarca memur ile emekli açısından heyecanlı bekleyiş zam oranları ile beraber daha çok artış gösterdi. Bunun üzerine memur ile memur emeklileri açısından yapılan zam oranları tartışmaları da yine aynı şekilde ikiye böldü. Bir taraf tatmin edici bir zam oranının yapıldığını dile getirirken, bir kısım ise gelen zamlar karşısında maaşların adeta eridiğini dile getiriyor. Memur ile memur emeklileri açısından %30,5 oranında bir zam yapılmıştı. Fakat ocak ayı içerisinde maaşların alınması ile beraber zam farkını henüz ödemeleri yansımadı açıklandı. 15 Ocak tarihinde zaman farkının hesapları yatırılması öngörülüyordu fakat beklenildiği gibi bir durum gerçekleşmedi. Memur ile emekliler için zam farkları ne zaman yatırılacak? Yanıtı haberimizde…

Söylenen Tarihlerde Memur Ve Emekliler İçin Maaş Farkları Neden Yatmadı

Memur ve memur emeklileri için zam ödemelerinin 15 Ocak tarihinde yapılması öngörülüyordu. Bu nedenle düzenlemenin geçtiğimiz çarşamba günü genel kurulda yapılan görüşmelerde onaylanması durumunda 15 Ocak tarihinde yapılması öngörüldü. Fakat onayın olmaması sebebiyle ödemelerini yetişmediği açıklandı. 8 maddelik konusunun görüşülmesi açısından Çarşamba gününe Tarih verilir. Çarşamba günü ona gir verilmesinin sonrasını 2 hafta içerisinde memur ile emekliler açısından zaman farkının yatırılması bekleniyor.

Zam Farkı, Memur Ve Emeklilerin Hesaplarına Ne Zaman Yatırılacak?

Görüşmelerin önümüzdeki çarşamba günü tekrardan gündeme getirilmesi bekleniyor. Memurlar ile memur emeklileri açısından zam farklarının 2 haftalık zaman dilimi içerisinde hesaplara yatırılması bekleniyor. SSK emeklileri açısından zamlı maaşlarını alacakları tarih ise 17 ile 26 Ocak arasında olacak şekilde belirlendi. BAĞ-KUR emeklileri için ödenecek zamlı maaşlar ise 25 ile 28 Ocak tarihleri arasında yapılacak. Yeni senen sonrasında memur maaşlarına gelen zam sonrasında ise en düşük maaşı 6429 lira olmasına karar verilmişti. Bununla beraber en düşük emekli memur aylıkları ise 4289 lira olarak açıklandı.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP