EYT’liler dikkat! Promosyon alırken bunları sakın tercih etmeyin! Yapan bin pişman olur

EYT’liler dikkat! Promosyon alırken bunları sakın tercih etmeyin! Yapan bin pişman olur

ABONE OL
14 Mart 2023 21:43
EYT’liler dikkat! Promosyon alırken bunları sakın tercih etmeyin! Yapan bin pişman olur
1

BEĞENDİM

ABONE OL

EYT’lilerin emeklilik hayalleri için geri sayım devam ederken, bankalar da müşteri sayılarını artırmak için promosyon yarışına girdi. Pek çok banka, emeklilerin ilk maaşlarını kendilerinden almaları halinde çeşitli promosyonlar sunuyor. Ancak promosyon alırken dikkat edilmesi gereken pek çok husus var.

Hangi Emekliler Promosyon Alabilir?

Tüm emekliler, ilk defa emekli maaşı almaya başladıklarında bir banka seçerek promosyon almaya hak kazanırlar. EYT’liler ve yeni emekli olan sigortalılar da ilk maaşlarını alacakları bankayı ve şubesini seçerek promosyon alabilirler. Emekli, ilk maaşını aldıktan sonra istediği banka ile anlaşma yapabilir.

EYT’liler İlk Maaş Aldıkları Bankayı Nasıl Değiştirebilirler?

Emeklilerin maaşlarını taşımak istedikleri bankayı değiştirmeleri oldukça kolaydır. E-devlet üzerinden yapılabileceği gibi, maaş gününden en az bir hafta öncesinde banka değişikliği için başvuru yapmak gerekiyor. Ayrıca emekli, tercih ettiği bankaya 3 yıl boyunca maaşını alacağına dair taahhütname imzalayarak promosyon alabilir.

Promosyon Aldıktan Sonra 3 Yıl Beklemek Zorunlu Mu?

Genel olarak, promosyon için üç yıl boyunca aynı bankadan maaş alma taahhüdü vermek gerekiyor. Ancak Tüketici Yasası gereği, istediğiniz zaman ve istediğiniz sayıda ‘cayma hakkı’ kullanabilirsiniz. Bu nedenle, emeklilerin promosyon anlaşmalarını detaylıca inceleyerek karar vermeleri önem taşır.

Banka Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Banka seçimi yaparken, öncelikle seçtiğiniz bankanın şubesine kolayca ulaşabildiğinizden emin olmalısınız. Ayrıca bankanın ATM imkanlarının bol olması da önemli bir faktördür. Bunun dışında, bankaların promosyon kampanyalarını inceleyerek size en uygun olanı seçebilirsiniz. Ancak, kampanyaların şartlarını detaylıca inceleyerek karar vermeniz gerektiğini unutmamalısınız. Bazı bankalar, kelime oyunlarıyla yüksek rakamlar sunarken, bu rakamların alınabilmesi için çok sayıda şart koşabilirler.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP