SGK milyonların beklediği haberi resmen açıkladı! EYT’lilerin Nisan ayının kaçında kaç para maaş alacağı belli oldu
  • Finans 365
  • SGK - SSK - Bağkur
  • SGK milyonların beklediği haberi resmen açıkladı! EYT’lilerin Nisan ayının kaçında kaç para maaş alacağı belli oldu

SGK milyonların beklediği haberi resmen açıkladı! EYT’lilerin Nisan ayının kaçında kaç para maaş alacağı belli oldu

ABONE OL
15 Mart 2023 22:40
SGK milyonların beklediği haberi resmen açıkladı! EYT’lilerin Nisan ayının kaçında kaç para maaş alacağı belli oldu
2

BEĞENDİM

ABONE OL

EYT’lilerin Nisan ayının kaçında kaç para maaş alacağı belli oldu. SGK milyonların beklediği haberi resmen açıkladı! Son zamanlarda Resmi Gazete’de yayınlanan EYT düzenlemesi sonucunda emeklilik hakkı kazanacak vatandaşların ilk aylıklarının ne zaman ödeneceği merak konusu haline geldi. SGK İzmir İl Müdürü Yavuz Kurt, emekli maaşları için gün gün ödeme takvimini açıklayarak, emeklilik hakkı kazanacak vatandaşların ilk maaş günlerinin netleştiğini açıkladı. Bu yazıda, EYT düzenlemesi ile emekli olacak vatandaşların ilk maaş günleri hakkında finans365.com olarak bilgi veriyoruz.

EYT Düzenlemesi Nedir?

EYT düzenlemesi, yani Erken Emeklilik Talebi düzenlemesi, yıllardır Türkiye’de tartışılan bir konu haline geldi. Bu düzenleme, prim gün sayısı ve yaş şartlarını tamamlamamalarına rağmen emekli olmak isteyen kişilerin taleplerini karşılamak için yapıldı. Bu düzenleme sonucunda yaklaşık 2 milyon 250 bin kişinin emeklilik hakkı kazandığı belirtiliyor.

Emekli Olacak Kişilerin İlk Maaş Günleri

EYT düzenlemesi sonucunda emeklilik hakkı kazanacak vatandaşların ilk aylıklarının ne zaman ödeneceği birçok kişi tarafından merak ediliyordu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, ilk maaşlar için nisan ayını işaret etmiş olsa da, ödemelerin hangi günlerinde hesaplara aktarılacağı net olarak bilinmiyordu. Ancak SGK İzmir İl Müdürü Yavuz Kurt tarafından açıklanan bilgiye göre, vatandaşların emekli aylıkları 1 Nisan 2023’ten itibaren hesaplanacak ve vatandaşlar, emekli sicil numaralarının son hanesine göre belirlenen tarihte maaşlarını alabilecekler.

Bağ-Kur’lular ise Nisan 25 ile 28 arasında maaşlarına kavuşabilecekler. Emeklilik dilekçelerinde belirttikleri banka şubesinden de maaşlarını alabilecekler. Bu açıklama sonrasında emekliler, kendilerine tahsis edilen emekli sicil numaralarını merakla beklemeye başladılar.

Emeklilik Onayı ve SMS Bilgilendirmesi

EYT kapsamında emeklilik hakkı kazanan vatandaşlar, emekli aylıkları için başvurularını yaptıktan sonra onay sürecini beklemek zorundalar.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP