Ak parti seçim öncesi bombayı patlattı! Emekliye ek zam müjdesi, o tarihte maaşlara eklenecek

Ak parti seçim öncesi bombayı patlattı! Emekliye ek zam müjdesi, o tarihte maaşlara eklenecek

ABONE OL
17 Mart 2023 09:55
Ak parti seçim öncesi bombayı patlattı! Emekliye ek zam müjdesi, o tarihte maaşlara eklenecek
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Emekliye ek zam müjdesi, o tarihte maaşlara eklenecek… Ak parti seçim öncesi bombayı patlattı! AK Parti hükümeti, emeklilere yönelik yaptığı özel çalışmalarıyla yaklaşan genel seçimler öncesinde son kozunu oynuyor. Emekli maaşlarına %15 zam yapılması ve emekli maaşlarına ek zam tarihinin de belli olması, 14 milyona ulaşan emekli sayısının yüzünü güldürdü. SSK, Bağ-Kur ve memur emeklisi olan tüm emekliler için geçerli olacak zam oranı, seçimler öncesinde emeklilerin maaşlarını artırarak emeklilerin seçimlere daha olumlu bakmasını sağlamayı hedefliyor. Bu yazımızda, emekli maaşlarına yapılacak zam oranı, zamın tarihi ve emeklilerin bu konuda merak ettiği tüm detayları ele alacağız.

Emekli Maaşlarına Yapılacak Zam Oranı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, emekli maaşlarına %15 ek zam yapılması talimatını vermiştir. SSK, Bağ-Kur ve memur emeklilerinin tümü bu zam oranından faydalanacaklar. Ocak ayında emekli maaşlarına yapılan %30 zamın ardından, emeklilerin yüzünü bir kez daha güldüren zam oranı %15 oldu. Emekli maaşlarına yapılacak bu zam, emeklilerin maaşlarına önemli bir katkı sağlayacak.

Ek Zam Ne Zaman Geliyor?

Emekli maaşlarına %15 ek zam, seçim öncesinde verilecek. Emekliye jest yapmak isteyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın %20 zammı mart ayında vermesi bekleniyor. Ancak bu konuda kesin bir tarih verilmemiştir. Emekliler, zam tarihi konusunda merakla bekleyişlerini sürdürüyor.

Emekli Maaşlarına %30 Zam Gelmişti

Ocak ayında emekli maaşlarına %30 zam yapılmıştı. Bu zam oranına, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın %13 refah payı eklenmişti. Bu sayede, en düşük emekli maaşı 3.500 TL’den 5.500 TL’ye yükselmişti. Bu zam oranı emekliler tarafından olumlu karşılanmıştı. Ancak asgari ücrete yapılan %54 zam, emeklilerin %30 zam oranından daha yüksek olduğu için emekliler bu orandan memnun kalmamıştı.

Emekliler, artan enflasyon ve asgari ücret zammına rağmen aldıkları maaşların yeterli olmadığına dair şikayetlerini sıklıkla dile getiriyorlar. Ocak ayında %30 zam yapılan emekli maaşları, yılbaşında yapılan %54 asgari ücret zammının gölgesinde kaldı ve emekliler tarafından yeterli bulunmadı. Ancak son zamanlarda Ankara kulislerinde dolaşan bir iddia, emeklileri heyecanlandırdı: Mart ayında %20 ek zam yapılacak!

İddia Nedir?

Ankara kulislerinde dolaşan bilgilere göre, Ocak ayında emekli maaşlarına %45 zam yapılması planlanıyordu. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan bu zam oranını biraz erteledi. Seçim öncesi emekliye jest yapmak isteyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın %20 zammı mart ayında vereceği konuşuluyor.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli
Tüm Yorumlar (3)
  • Metin Güçlü

    Eyyy adı pati isminde kalan adaletsizler.2000 sonrası emekli olanların intibakları ne oldu.hakkimiz haram olsun sizlere.Sizlere kül hakkı olarak emeklilerin bedduası yeter,VESSELAM.

  • Metin Güçlü

    Vatandaş ile âdeta oyun oynuyorsunuz.yeter artık yaa.geriye dönük ödeme planını çıkarında emekli olacak çok bayan ev hanımı var. Adaletsiz sefiller.

  • Önemli değil

    Eksik pirim ne zaman çıkcak ondan haber verin kabak tadı vermeye başkadı içe


HIZLI YORUM YAP