Bu Sefer Devlet Desteği İŞKUR’dan AçıklamalarVatandaşın Yüzünü Güldürdü

Bu Sefer Devlet Desteği İŞKUR’dan AçıklamalarVatandaşın Yüzünü Güldürdü

Devlet son dönemlerdekurumlarıyla iş birliği halimde devlet desteği dağıtmaya başladı. Bu sayede hem devletin hem kurumlarınüzerindeninanılmaz bir yük kalktı. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 20:53
Bu Sefer Devlet Desteği İŞKUR’dan AçıklamalarVatandaşın Yüzünü Güldürdü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Son dönemlerdevatandaşların devletdesteğine olan ihtiyacı artı. Durum böyle olunca devlet desteğiiçin yapılan başvurularınsayısındadaciddi bir artış var. Bu artışın önüne geçmek isteyendevlet dört bir koldan devlet desteği vermeye devam ediyor. Pandeminin ikinci dalgasıyla beraberdevletdesteklerinin sayısı ve kapsamındaciddi anlamda ivmelenme var. Bu ivmeli duruma devlet bazen erişemeyebiliyor. Bu bertaraf etmek isteyen devlet farklı kurumlarla iş birliğine giderek hızlı ve etkili şekilde destekleri vatandaşlara ulaştırıyor. Yapılan açıklamaya göre yeni desteködemesi İŞKUR aracılığıyla yatırılmış olacak. İŞKUR vatandaşlara meslek edindirme kurları verirken aynı zamanda günde100 TL de vermiş olacak. Ayda 3 bin TL

kazanacak olanvatandaşların keyfimaksimum 8 ay sürecek.

Vatandaş Hemen İş Sahibi Olacak

8 ay boyunca devlet destekverecek olan İŞKUR bu ödemeyialacak olan vatandaşların tam katılım sağlamasını da istiyor. Derslere katılmayan vatandaşlara devlet ödeme yapmamaya karar verdi. Destek ödemesi alacak olan vatandaşlar iş sahibi olmamalı ve İŞKUR’a kayıt oluşturulmalıdır. İŞKUR’a kayıtlar yüz yüze olabileceği gibi online şekilde de olabilecek. Bu bağlamda kimsenin sosyal mesafeden yana endişesi olmasın. İŞKUR’a kayıt olunduktan sonra E Devletten ya da İŞKUR’un ilgili hesabında meslek kurslarına kayıt olmanız gerekiyor. Açılan kurlar istihdam alanın fazla olduğu kurslar olarak belirlendi. Bu sayede kursları bitiren vatandaşlar daha kolay iş sahibi olabilecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP