Normalleşmenin Ardından Beklenen Destek İçin Düğmeye Basıldı

Normalleşmenin Ardından Beklenen Destek İçin Düğmeye Basıldı

Birçok vatandaş yapılan çalışmalar  kapsamında normalleşmeye başladı. Devlet ise bu normalleşmenin paralelinde vatandaşa destek sağlamaya başlayacak. 42 milyarı geçmesi beklenen destekler ile çalışanlar bu süreci en az zararla atlatmaya çalışacak. Detaylar hakkında bilgilendirme henüz gelmedi ancak en kısa sürede desteklerin hayata geçmesi bekleniyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 20:53
Normalleşmenin Ardından Beklenen Destek İçin Düğmeye Basıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Her Konuda Devlet Desteği Sağlanacak

Halihazırda 2.126.000 kişi sigortalı olarak çalışıyor. Sigortalı çalışanlara prim desteğine ek olarak başka şekillerde de destek çatısı altında ödemeler yapılacak. Özellikle bu esnada gerçekleşen depremlerde zarar gören vatandaşlar da unutulmayacak. İzmir’e 20 milyon TL yardımda bulunulacağı açıklandı. Korona ile hayatımızda daha belirgin hale gelen kısa çalışma ödeneği ile desteklerin miktarı da artacak. Bu süreçte vatandaşın hangi alanda problemi varsa ilgiler bunlar üzerinde çalışıyor. Süreçle beraberücretsiz izne çıkan vatandaşların da sayısı hayli fazla.

Ücretsiz izne çıkan vatandaşlar içinde ödenekten pay ayrıldı. Nakdi destek olarak yardım elini uzatan devlet ücretsiz izne ayrılan vatandaşlar için toplam 5.1 milyar TL ödeme yapacak. Tüm bu desteklerle beraber normalleşme sürecinin hızlanması için yeni atılımlar devreye girecek. 1.7 milyar prim desteğine ek olarak 6 milyon aileye de 1000 liralık nakit desteği sağlanacak. İŞKUR ise istihdam alanını büyütme konusundaçalışamazlar yapıyor. Devlet desteğinden yararlanmak için her vatandaş mevcut durumunu belgeleyecek şekilde dosya oluşturup ilgili makamlara başvuru da bulunması gerekiyor. Kimi iş yerleri için belirli ekiplerce incelemeler de söz konusu olacak. Özellikle kısa çalışma ödenekleri için bu fikir düşünülüyor. Belirlenecek ekibin raporuyla destekler çalışana ödenecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP