SGK’dan Karşılıksız Ödeme! 801 Liralık Ödemeyi Bu Şekilde Alabilrsiniz!

SGK’dan Karşılıksız Ödeme! 801 Liralık Ödemeyi Bu Şekilde Alabilrsiniz!

SGK tarafından vatandaşlara birçok karşılıksız ödeme yapılıyor. Bu yıl çocuk zammı, cenaze ödeneği, çırak primi gibi yeni ödenekler açıklandı. 801 liralık ödemeyi alabilmek için gerekli şartları ve detaylarını derledik. İşte şartlar.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:55
SGK’dan Karşılıksız Ödeme! 801 Liralık Ödemeyi Bu Şekilde Alabilrsiniz!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

SGK tarafından vatandaşlara birçok karşılıksız ödeme yapılıyor. Bu yıl çocuk zammı, cenaze ödeneği, çırak primi gibi yeni ödenekler açıklandı. Vatandaşlar özellikle cenaze ödeneği hakkında yeteri bilgiye sahip değil. Biz de bu yüzden sizler için cenaze ödeneği ile ilgili detayları haberimizde derledik.

Çoğu kişinin bilmediği bir uygulama olan cenaze ödeneği devlet tarafından 801 lira olarak veriliyor. Peki, cenaze ödeneğinden nasıl faydalanılır? İşte detaylar.

Kimler cenaze ödeneği alabilir?

Öncelikler cenaze ödeneği alabilmek için vefat eden kişinin sigortalı olması gerekiyor. Ancak malullük, sürekli iş görmezlik veya yaşlılık durumu varsa bu kişiler vefat ettiklerinde de yakınları devletten yardım alabilir. Cenaze ödeneği alabilmek için ilk hak sahibi vefat eden kişinin eşi oluyor. Eğer eşi yoksa çocukları, çocukları da yoksa vefat eden kişinin anne babası hak sahibidir. Anne babası da yoksa vefat eden kişinin kardeşleri başvuruda bulunabilir ve tüm kardeşlere bu ödenek eşit olarak dağıtılır. Vefat eden kişinin birinci dereceden yakını yoksa yardım eden yakını masrafları karşıladığına dair belgelerle başvuruda bulunabilir.

Cenaze yardımı almak için nasıl başvuru yapılır?

Vefat eden sigortalı kişinin yakınları cenaze yardımı başvurusunda bulunmak için vefat eden kişinin ölüm tarihini bildiren bir dilekçe ile SGK İl Müdürlüğüne başvurması gerekir. Eğer ölüm tarihi henüz nüfus sistemine girilmemiş ise ölüm belgesi ile de başvuru yapılabilir. Başvurunun takibi E-Devlet üzerinden yapılabilir.

Cenaze yardımından hangi sürede faydalanılabilir?

Cenaze yardımından faydalanmak için vefat eden kişinin yakınları vefatın ardından beş yıl içerisinde başvuru yapması gerekir. Bu yardım bir defaya mahsus yapılmaktadır.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP