İşsizlik ve Kısa Çalışma Ödeneği Başlıyor!

İşsizlik ve Kısa Çalışma Ödeneği Başlıyor!

Ağustos ayına ilişkin işsizlik ve kısa çalışma ödeneği ödemeleri başlıyor. Koronovirüs salgını ile hayatımıza giren KÇÖ (kısa çalışma ödeneği) Ağustos ödemeleri Eylül ayında gerçekleşecek. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:28
İşsizlik ve Kısa Çalışma Ödeneği Başlıyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

A ğustos ayına ilişkin işsizlik ve kısa çalışma ödeneği ödemeleri başlıyor.

Koronovirüs salgını ile hayatımıza giren KÇÖ (kısa çalışma ödeneği) Ağustos ödemeleri Eylül ayında gerçekleşecek. Hak sahipleri T.C Kimlik Numaralarının son hanesine göre banka hesaplarına yatırılacak. Banka bilgileri bulunmayan vatandaşlar ise PTT üzerinden ödemelerini alabilecek.

Kısa Çalışma Ödeneği Nedir ?

Salgın ile birlikte iş ortamında çalışma süreleri geçici olarak azaltılmıştır. İşyerinde uygulanan haftalık çalışma süresini tamamlayacak şekilde çalışılmayan sürelerin, işçinin kendisine aylık olarak her ayın beşinde yapılan ödemedir. bu ödenek üç ayı aşmamak kaydıyla kısa çalışma süresi kadardır.

KÇÖ’ den faydalanmanın şartları bulunuyor. Öncelikle işveren Bakanlığa başvuruda bulunmalıdır. Uygun bulunmasıyla, işçinin kısa çalışmanın başladığı tarihte, çalışma süreleri ve işsizlik sigortası primi ödeme gün sayısı bakımından işsizlik ödeneğine hak kazanmış olması gerekir.

İşveren, genel ekonomik krizin veya zorlayıcı sebeplerin işyerine getirdiği zorlayıcı sebepleri belirtmek durumundadır. daha sonra firma bilgileri ve işçilere ait bilgileri paylaşarak İŞKUR’a başvuru yapılır. Firma gerekli incelemeleri geçtiği takdirde, sağlanan şartlar ile başvuru sahiplerine KÇÖ verilmeye başlanır.

Bu süre içinde işçinin yalnızca genel sağlık sigortası primleri yatırılır. Emeklilik prim ödemesi yapılmadığından gün sayısı eksik kalmaktadır. İşçinin çalışmadığı dönemde aldığı ücret, işsizlik fonundan karşılandığı için ileri ki zamanlarda işten ayrılma söz konusu olduğu vakit İŞKUR tarafından kendisine ödenen işsizlik maaşı da peşinen ödenmiş olmaktadır.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP