Kadınların Yüzü Bu Sefer Gülecek Devlet Ödemelere Zam Yaptı

Kadınların Yüzü Bu Sefer Gülecek Devlet Ödemelere Zam Yaptı

Eşleri vefat eden kadınlar için ödeme yapmaya karar veren devletten şok bir karar daha geldi. Yapılması planlana ödemelere zam geliyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:34
Kadınların Yüzü Bu Sefer Gülecek Devlet Ödemelere Zam Yaptı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kadınların tamamı ne yazık ki devletin verdiği her haktan yararlanamıyor. İş sahibi olmayan kadınlar aynı zamanda sosyal güvenlik kurumlarına tabi olamıyor. Durum böyle olunca emeklilik hakkı başta olmak üzere gelir getiren hiçbir haktan yararlanılamıyor. Eşi ölen ve hiçbir sosyal haktan yararlanamayan kadınlar için devlet ödeme yapmaya karar verdi. Buna göre 2 ayda bir yapılacak ödeme 650 TL olarak hesaplandı. Ödemeden yararlanacak olan kadınların Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına giderek başvuru oluşturmaları gerekiyor. Kocası ölen kadınlara re’sen ödeme yapılmayacağı için ölümün hemen ardından başvuru yapılması gerekiyor. Başvurular için hak düşürücü süreler de belirlendi. Buna göre 5 yıl içinde başvuru yapılması gerekiyor. 5. Yılı geçen ölüm tarihleri kadınların başvuru yapmasını engelleyecek.

Sigortalı İş Bulan Kadınlar Dikkat

Edinilen bilgiye göre daha önceki dönemlerde 550 TL olarak belirlenen ödemeler yeni dönemde 650 olarak güncellendi. Memurlar için düzenlenen toplu sözleşmelerde zam oranı belirlenmişti. Belirlenen zam oranları devlet desteklerine de yansıtıldı. Bu bağlamda vatandaşlar yeni dönemde zamlı ödeme almış olacak. 43 farklı devlet destek paketi üzerinde çalışan yetkililer bu ödeme için kolları sıvamış durumda. En erken bu ödemenin başvuruları vatandaşa açılmış olacak. Sigortalı iş bulan kadınların aylıkları başvuru üzerine kesilmiş olacak. Açıklamalara göre kendiliğinden kesilmesi beklenen ödemelerin kendiliğinden kesilmemesi durumunda dilekçe verilmesi gerekiyor. Diğer türlü kadınlara cezai yaptırım söz konusu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP