Hükümetten Güzel Haber Geldi! Ev Almak İsteyenlere Müjdeli Haber Geldi!

Hükümetten Güzel Haber Geldi! Ev Almak İsteyenlere Müjdeli Haber Geldi!

İlk defa ev sahibi olacak kişilere hükümetten güzel haber geldi. Devletin destekleri bitmemektedir. Çeyiz hesabı, konut hesabı ile birlikte karşılıksız ve geri ödemesiz hibe desteği vermektedir. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:39
Hükümetten Güzel Haber Geldi! Ev Almak İsteyenlere Müjdeli Haber Geldi!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bu haberi duyan vatandaşlar konut sahibi olmak için uğraşmaya başladılar. Önceden çok borçlanarak ev sahibi oldukları için ev sahibi olan kişiler azdı. Devletten destek gelince vatandaşlara ev almak için talepler daha çok arttı. Hesap açabileceğiniz bankalar Halkbank, Vakıfbank ve Ziraat Bankası yer almaktadır. Bunlardan yanı sıra da Garanti BBVA ve Akbank, Yapı Kredi, ING Bank, İş Bankası da hibe için hesap açmaktadırlar. Devleti yaptığı hibe desteği (konut ve çeyiz hesabı) desteğini 82 Bin TL’ ye yükseltti.

Hibe Desteği İçin Genel Şartlar

Bu hibe desteği için de bazı şartlar bulunmaktadır. Mesela Devlet konut hesabı TL olarak açılabiliyor. İsteyenlere vadeli ya da vadesiz olarak destek sunulmaktadır. Konut hesabında açılış tarihinde ilk defa o yıl için üst limit olarak toplu para ödemesi yapılmaktadır. Devlet desteği, hibe parası alınması için ayda yada üç ayda olmak üzere düzenli para yatırılmaktadır. Birden fazla da hesap açılamaz yasaktır. 12 aylık dönem için de hesaptan yalnızca 2 defa para çekilebilir. T.C vatandaşı olmanız gerekmektedir. Kendimize ait taşınmazımızın 7 Nisan 2015 tarihinden itibari ile olmaması gerekir. Bu parayı alabilmek için 36 ay boyunca düzenli para birikimi olması gerekmektedir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP