En çok satılan lüks araçlar hangileri?

Otomobil piyasasındaki dalgalanmalar sürerken, diğer taraftan lüks otomobil kategorisinde yer alan dünyaca ünlü otomobil devlerinin, ne kadar sattıkları ve nasıl bir satış hacmine ulaştıkları ile ilgili detayların tamamı ve çok daha fazlası haberin devamında

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:47
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bir taraftan dünya otomobil piyasasında meydana gelen çip krizinin yaratmış olduğu tedarik zincirindeki faktörlere bağlı bir şekilde tüketicilerin, ikinci el araçlara yönelmesi ikinci el arabaların fiyatını bir hayli yükseltirken, diğer taraftan ise lüks ve spor kategorisindeki otomobil satışları, hemen herkes tarafından merak edilmeye başlandı.

3 yıl önce 60 bin TL’ye alınan bir otomobil, şimdi ikinci el piyasasında 130 ile 140 bin TL arasında alıcı buluyor. Araç fiyatlarının bu denli yükselmesi ise gözleri yeniden üretilmesi beklenen sıfır araçlara çevirdi. Bunun sebebi ise ikinci el araç fiyatları, aynı markanın sıfır araçlarına göre çok daha fazla artış kaydetti.

Yıl Sonu Araç Piyasasındaki Fiyatlar Nasıl Olacak?

Otomotiv pazarı ile ilgili yorum yapan ekonomistler, özellikle de ikinci el araç piyasasının 2021 senesinin sonlarına doğru nasıl bir yol haritası çizeceğini bilmezken, lüks ve spor arabalar ile ilgili meydana gelen gelişmeler dikkat çekmeye devam ediyor.

2021 eylül ayı içerisinde otomobil piyasasında lüks ve spor otomobil satışlarındaki meydana gelen yükseliş dikkatlerden kaçmadı. Türkiye’de eylül ayı içerisinde en çok satışı gerçekleştirilen lüks araç markaları da belirlendi.

Otomobil satışlarında da 59 adet Porsche, 16 adet Jaguar ile 15 adet Maserati ön plana çıkmayı başardı. Diğer taraftan eylül ayı içerisinde hafif ticari ve otomobil araç satışları, geçen yılın (2020 Eylül) dönemine kıyasla %36,9′ luk bir oran ile azalma seyretti.

Türkiye otomobil piyasasında eylül ayı spor ile lüks kategorisinde bulunan bütün markadan oluşan araçların satışı gerçekleştirilirken, bu satışlarda 59 adet ile Porsche marka otomobil devi 1. Sırada yer alırken, 16 adet satış hacmi ile Jaguar ve 15 adet Maserati 3. sırada yer aldı.

(ODD) Otomotiv Distribütörleri Derneği Verileri

Eylül 2021 de hafif ticari ile otomobil araç satışları, geçen senenin aynı dönemine oranla %36,9 oranında bir azalma seyrederek, 57. 141 adet oldu. Geçen ay otomobil satışları ile ilgili 2020 senesinin aynı dönemine göre %39,1 lik bir oran azalma meydana gelerek 43. 408, hafif ticari araç satışları ise %28,9 bir düşüş oranı ile 13.733 seviyesinde kaydedildi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP