2. El Otomobil Alacaklar Dikkat! Araç Alırken Bu Yalanları Söylüyorlar İnanmayın
  • Finans 365
  • Otomotiv
  • 2. El Otomobil Alacaklar Dikkat! Araç Alırken Bu Yalanları Söylüyorlar İnanmayın

2. El Otomobil Alacaklar Dikkat! Araç Alırken Bu Yalanları Söylüyorlar İnanmayın

2. El otomobil pazarında, aracını satmak isteyen bazı kimselerin, kazalı araçlarının değerinden çok yüksek fiyatlara satmak amacıyla genellikle başvurmuş oldukları 3 tane yalan var. Özellikle 'karşı tarafın da hasarı bu aracı yazılmış' şeklinde artık klişe bir hal alan en büyük ticari  diğer yalanlar ve diğer dikkat edilmesi gereken hususlar ve çok daha fazlası haberimizde.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:49
2. El Otomobil Alacaklar Dikkat! Araç Alırken Bu Yalanları Söylüyorlar İnanmayın
0

BEĞENDİM

ABONE OL

2. El otomobil pazarında, aracını satmak isteyen bazı kimselerin, kazalı araçlarının değerinden çok yüksek fiyatlara satmak amacıyla genellikle başvurmuş oldukları 3 tane yalan var. Özellikle ‘karşı tarafın da hasarı bu aracı yazılmış’ şeklinde artık klişe bir hal alan en büyük ticari  diğer yalanlar ve diğer dikkat edilmesi gereken hususlar ve çok daha fazlası haberimizde.

Sıfır kilometrelik araçların fiyatlarının oldukça yüksek olması, vatandaşları ikinci el araçları almaya yönlendiriyor. İkinci el araçlarda da fiyatlarının yüksek olması, araç bakanları çok dikkatli olmaya yönlendiriyor. Buradaki en önemli husus ise kötü niyetli satıcılara dikkat etmektir. Çok yüksek bedeller ile farkına varmadan kazalı bir araç almak an meselesi.

  • ‘Kaskodan fazla para alabilmek amacıyla şişirilmiş hasar kaydı var’, 

  • ‘Araçta bedelsiz bir şekilde hasar kaydı çıkıyor’, 

  • ‘Karşı tarafın hasarı da bu araca yazılmış’

gibi bir hal almış yalanlar, bazı art niyetli satıcıların sıklıkla kullandıkları tabirlerin başında geliyor.

TOBB sigorta eksperleri icra komitesi başkanı ve aynı zamanda Türkiye Sigorta eksperleri Derneği Başkanlığı görevini yerine getiren Ahmet Nedim Erdem, yapmış olduğu açıklamalarda ikinci el araç satın alacak vatandaşların dikkat etmeleri gereken kriterleri değerlendirdi.

Şase Numarasının Mutlaka Sorgulanması Gerekir

Ahmet Nedim Erdem, ‘herhangi bir araç bir kazaya karışmış ise, dosyasının açılıp sigorta firmasının bunu şase numarası üzerinden kesinlikle ama kesinlikle sisteme işlediğini kaydettiğini incelemek gerekir.’ dedi. Sürücü, kusurlu olsun ya da olmasın firma bunu ödesin ya da ödemesin, eksperin belirlemiş olduğu ‘doğru maliyet’ tam zamanlı veri aktarmış ise, sigorta bilgi ve gözetim merkezi sistem ile eş zamanlı bir şekilde yansır. Başkan Erdem, 5664 SMS hizmetinden aracın plaka ile değil kesinlikle ‘şase numarası ile’ sorgulanması gerektiğini vurguladı.

‘Bedelsiz Hasar’ Denilen Bir Kavram Yok

Bedelsiz kayıt kavramını benimsemeyip ikinci el aracı alan vatandaşın, yüksek hasar bedelleri ile karşılaşabildiğini dile getiren Ahmet Nedim Erdem, araç sahiplerinin istedikleri takdirde detaylı rapora erişim sağlayabileceklerini de kaydetti.

İkinci el araç piyasasında aracını daha yüksek fiyatlarla satmak isteyen bazı art niyetli kişilerin, adet süslenmiş  aracı, hiçbir problemi yokmuş gibi pazarlamaya çalışmalarının önüne geçmek amacıyla şase numarasıyla sorgulama işlemlerinin kesinlikle yapılması gerekir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP