Aile sosyal yardım paraları ödendi mi? 2023 Şubat ayı ödemeleri ne zaman yapılacak?

Aile sosyal yardım paraları ödendi mi? 2023 Şubat ayı ödemeleri ne zaman yapılacak?

ABONE OL
4 Şubat 2023 15:38
Aile sosyal yardım paraları ödendi mi? 2023 Şubat ayı ödemeleri ne zaman yapılacak?
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Yeni yıl başlar başlamaz devlet tarafından yardım kampanyaları duyurulmaya başlandı. Pandemi döneminin etkileri hala sürerken çok çocuklu hanelerin geçinmekte bir hayli zorlanmaya başladı. Tüm bu sıkıntıların giderilmesi için Aile ve Sosyal Hizmetler bakanlığı yardım için kolları sıvadı. Başvuru süresi ne kadar? Nereye başvuru yapılabilir? Yatan destek paraları nereden alınabilir?

Yardım desteği için gerekli şartlar

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kapsamında yapılacak yardım desteği için öncelikle 18 yaşından büyük olmak gerekiyor. Ayrıca Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayanlar değerlendirilmeye alınmıyor. Başka bir uyruğa sahip olanların başvuruları kabul edilmiyor. Bununla birlikte ikamet adresinin güncel olması ve adres gizliliği kararı da olmaması şartı aranıyor. Aile destek yardımı almak isteyenler için bu şartları yerine getirmek uygun olacaktır. Böylece yardımın çıkma ihtimali çok daha yüksek olacaktır.

Aile Destek Ödemeleri Ne Kadar Oldu?

Bakanlığın ödeme tutarı geçen aylarda 850 TL- 1250 TL olarak güncellenmişti. Aile Destek Programı ödemeleri kapsamında 2023 senesinde ne kadar olacağına dair bir açıklama gelmedi.

Aile Destek Yardımı Sorgulama Ekranı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın sağladığı bu destek yardımı ödemelerinin hesaplara yatırılıp yatırılmadığını e-Devlet Kapısı üstünden öğrenebilirsiniz. e-Devlet sitemi üstünden; “Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı”, “Sosyal Yardım Bilgileri Sorgulama” ekranına T.C. kimlik numaranız ile giriş yapılabilirsiniz.

Başvuru Sorgulama Linki: https://www.turkiye.gov.tr/ashb-sosyal-ekonomik-destek-sorgu

En az 10 karakter gerekli
Tüm Yorumlar (1)


HIZLI YORUM YAP