DOLAR

32,3898

-0.11%
EURO

34,5938

-0.65%
ALTIN(gr)

2.386,73

-1,97%
BİST 100

%
Çin’de Yeni Virüs Tespit Edildi! Korona Virüsü Mutasyon Geçirdi Daha da Güçlendi!
  • Finans 365
  • Gündem
  • Çin’de Yeni Virüs Tespit Edildi! Korona Virüsü Mutasyon Geçirdi Daha da Güçlendi!

Çin’de Yeni Virüs Tespit Edildi! Korona Virüsü Mutasyon Geçirdi Daha da Güçlendi!

Amerika 'da bulunan Scripps Araştırma Enstitüsü’nün yapmış olduğu araştırmaya göre korona virüs üç ülkede mutasyona uğradı. Peki, bu ne demek? Sonuçları ne olacak?

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:36
Çin’de Yeni Virüs Tespit Edildi! Korona Virüsü Mutasyon Geçirdi Daha da Güçlendi!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Amerika ‘da bulunan Scripps Araştırma Enstitüsü’nün yapmış olduğu araştırmaya göre korona virüs üç ülkede mutasyona uğradı. Peki, bu ne demek? Sonuçları ne olacak?

Yeni Tehlikenin adı D614G!

Yapılan araştırmalara göre korona virüs şimdilik üç ülkede mutasyona uğradı. Peki, mutasyon ne demek? Mutasyon ya da değişim, bir canlının genomu içindeki DNA ya da RNA diziliminde meydana gelen kalıcı değişmelerdir. Mutasyona sahip bir organizma ise mutant olarak adlandırılır. Bu şekilde bir değişime uğrayan korona virüsün, eskisinden 10 kat daha bulaşıcı ve dört kat daha ölümcül mutantı meydana geldi. Virüsün mutant versiyonuna D614G adı verildi. Daha fazla bulaşıcı ve ölümcül olan virüs aynı zamanda daha fazla taç yapısına sahip. Daha fazla taç yapısına sahip olması insan vücuduna daha kalıcı şekilde tutunduğu ve bu yüzden daha çok zarar verebildiği anlamına geliyor. Yapılan araştırmaya göre bu tehlikeli virüsün mutasyona uğradığı ülkeler şöyle:

• Amerika Birleşik Devletleri ‘nin New York kenti

• İngiltere

• İtalya ‘nın bazı bölgeleri

Son dönemlerde ABD, İtalya ve İngiltere ‘de bazı bölgelerde korona virüs kaynaklı ölüm oranlarında bir artış yaşandı. Hasta ve ölüm oranlarında yaşanan bu artış sonrasında hemen araştırma yapıldı.

İngiltere’de bulunan Reading Üniversitesi ‘nden virolog Profesör Ian Jones, Scripps Araştırma Enstitüsü tarafından yapılan araştırmayı değerlendirdi.

“Evet mutant virüs daha bulaşıcı. Çalışma oldukça iyi. Bu durum virüsün düşük miktarlarda olsa dahi kolayca yayılabileceği anlamına geliyor” dedi.

Korona Virüs’ün 30 çeşidi var!

Araştırmalarda virüsün 30 çeşidinin daha olduğu ancak açık ara bir farkla en tehlikelisinin D614G olduğu açıklandı.

Yapılan bu çalışmanın başyazarı Dr. Hyeryum Chloe durumu şöyle değerlendirdi:

“Söz konusu mutasyon diğerlerine göre çok daha bulaşıcı ve ölümcül. Korona virüs insanların akciğerlerinde bulunan ACE2 reseptörlerine Sahip olduğu taç yapılar aracılığıyla tutunuyor. D614G ise çok sayıda taç yapıya sahip ve bu durum insan organlarına daha fazla zarar anlamına geliyor”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP